Szerződést hosszabbított a Malév Ground Handlinggel (MGH) az Air Malta, amelynek értelmében a máltai légitársaság a következő három évben is a magyar földi kiszolgáló cég szolgáltatásait veszi igénybe, amikor a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren landolnak járatai.

Kapcsolódó cikk, előzmény Hetente kétszer repül Budapestre az Air Malta

Az Air Malta és a Malév Ground Handling közötti eddigi, a földi kiszolgálásra vonatkozó szerződés idén március végével járt le.

A légitársaság ezért tendert írt ki, versenybe hozva a ferihegyi repülőtéren működő, a feladat ellátására lehetséges cégeket, mint a Menziest, a Celebit és magát a Malév Ground Handlinget is. A döntéshozatal során a máltaiak választása végül a Malév egykori leányvállalatára esett, újabb 3 évre hosszabbítva az együttműködést.

Mint megtudtuk, az Air Malta választási szempontjának alapja nem feltétlenül a legalacsonyabb ár, hanem sokkal inkább az ár-érték arány volt, és ebből kiindulva az MGH által kínált magas színvonal, valamint a korábbi évek tapasztalataiból fakadó megelégedettség vezetett a döntésre.

A bizalmi viszonyt jól tükrözi, hogy a megújított szerződésben az Air Malta már a supervision tevékenység ellátásával is megbízta a Malév Ground Handlinget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Malta, amely idén ünnepli indulásának negyvenedik évfordulóját a 2014-es nyári szezonban hetente kétszer is megfordul a Liszt Ferenc repülőtéren. A flotta Airbus A320-as típusai, amelyek között április közepe óta egy különleges, retro festésű is található, keddenként és péntekenként közlekednek a földközi-tengeri, mediterrán éghajlatú szigetország és a magyar főváros között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!