Több száz utas a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtéren töltötte a csütörtökre virradó éjszakát a légikikötő közelében előző nap keletkezett erdőtűz okozta késések miatt, amelyek továbbra is lassítják a légiforgalmat.

Az olaszországi és az európai járatok továbbra is jelentős késéssel szállnak fel a római repülőtérről.

A tűz a repülőtérrel szomszédos Fiumicino területén levő fenyőerdőben ütött ki. Száz hektár mediterrán növényzet égett le. A tűzoltóság helikopterei még csütörtökön is oltották az utolsó lángokat. A hatóságok szerint szándékos gyújtogatás történt: a tüzet egyszerre több ponton gyújtották meg.

A mai Róma – Budapest járatok csak fél órát késtek, a Wizz Air járata 14:30 helyett 15 órakor, az Alitalia gépe 16:35 helyett 17:02-kor landolt Ferihegyen
a Budapest Airport járatinformációs oldala szerint.

A Leonardo Da Vinci repülőtéren május 7-én a hármas számú Terminal égett le egy rövidzárlat miatt kigyulladt vendéglátóhely következtében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Alitalia olasz légitársaság bejelentette, hogy a májusi és a szerdai tűzeset miatt eltörölt járatok következtében már több mint 80 millió euró kárt szenvedett el. Az Alitalia arra figyelmeztette a Leonardo Da Vinci repülőteret működtető vállalatot, hogy a római repülőtér elhagyását mérlegeli, ha nem történnek jelentős befektetések a légikikötő színvonalának növelésére.

A fiumicinói repülőtéren tavaly 38, 6 millió utassal a legforgalmasabb olaszországi légikikötőnek számított.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!