A Világgazdaság mai cikke szerint január 6-ig lehetett ajánlatot tenni a Malév utolsó, Ferihegyen tárolt, HA-LNA lajstromú Bombardier CRJ-200 repülőgépére, ám a három napja lejárt határidőig nem érkezett ajánlat a regionális típusra, így elképzelhető, hogy azt már csak alkatrészként lehet értékesíteni.

A felszámoló 3,6 millió dollárért, azaz közel 800 millió forintért hirdette meg a gépet, azonban a mostani nyilvános pályázat sem zárult sikerrel. A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hamarosan újabb pályázat keretében értékesíti a nemzeti légitársaság egykori balatonlellei üdülőjét és egyéb kis értékű ingóságokat is. Ezzel együtt a bíróság 2014. június 30-ig hosszabbította meg a felszámolási eljárás határidejét.

Demeter Csaba, a HUNALPA Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete elnöke elmondása szerint a légitársaság volt alkalmazottai, körülbelül 900 ember már lassan két éve vár a pénzére, amely körülbelül 2 milliárd forintot jelent, amelyet azonban a felszámolás biztosan nem fedez, így állami segítséghez kell folyamodniuk.


A CRJ-200 az utolsó, ferihegyi betonon egy darabban álló repülőgép a Malév flottájából, hiszen tavaly ősszel, több éves tárolás után a Malév egykori hosszútávú gépparkjának utolsó tagja, a HA-LHB lajstromú Boeing 767-200ER is szétszedve végezte. Jelenleg az irányítótorony mögötti füves részen áll függőleges vezérsík nélkül, csupaszon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!