A Portfolio.hu szerint egyre biztosabbra vehető, hogy a Wizz Air megjelenhet a londoni tőzsdén. Ez a hír többször is felmerült már korábban, leginkább pletykaszinten, de a gazdasági hírportál szerint egyre több tény utal arra, hogy a híresztelésből lassan valóság lehet.

A Bloomberg egy hónap eleji cikke szerint a légitársaság a Barclays-t, a Citigroupot és a JP Morgant kérte fel a részvénykibocsátásra. A részvények bevezetési értéke 800 millió font, vagyis kb. 280 milliárd forint lehet.

A Portfolio szerint a részvénykibocsátásnak általában két fő oka lehet. Az egyik, hogy a légitársaságnak pótlólagos forrásra van szüksége, a másik hogy a tulajdonosok szeretnék készpénzre váltani tulajdonjogukat, vagy annak egy részét. A Wizz Air esetében mindkét ok szóba jöhet.

A Wizz Air szándékában konkrétan olyan tényezők játszhatnak közre, mint az európai tőzsdék emelkedése, valamint az európai diszkont légitársaságok részvényeinek szárnyalása. Ez utóbbinál a Ryanair és az easyJet hozható fel példaként, hiszen az ír légitársaság papírjai 50%-kal, míg az easyJet-é 90%-kal értékelődtek fel idén.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója múlt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján még nem kívánta kommentálni a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos információkat, kérdéseket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!