Darabonként 11,5 fontos áron 23 360 008 darab törzsrészvényt visz tőzsdére a Wizz Air, mely a mai napon jelentette be részvényeinek beárazását. A diszkont légitársaság már korábban is kacérkodott a tőzsdére lépés gondolatával, azonban 2014. júniusában visszavonulót fújtak a kedvezőtlen piaci körülmények miatt. A társaság 2015. február elején nyilvánította ki szándékát ismét a tőzsdére lépést illetően, amely ma ténylegesen megtörtént.

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Megkezdődött a kereskedés a Wizz Air részvényeivel szerdán a londoni tőzsdén, a magyar kötődésű légitársaság részvényének jegyzése 1200 penny-ről indult – Körtvélyes Tivadar, az MTI Londonban tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint.

A bevezetés napján Londonban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója nyitotta meg a kereskedést, majd ünnepélyes keretek között aláírták a megállapodást a londoni tőzsdével.

A kereskedés első félórájában közel kétezer kötést regisztráltak, az árfolyam 42 pennyt emelkedett.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a szerdán délelőtt megtartott telefonos sajtókonferencián jelentette be cége sikeres elsődleges részvénykibocsátását a londoni tőzsdén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezérigazgató elmondta, hogy a befektetők kedvezően fogadták a cég tőzsdére lépését. A 11,5 fontos kibocsátási árfolyam mellett nagyon erős volt a kereslet a cég részvényei iránt. A kibocsátási árfolyam az IPO előkészítése során megcélzott 10,15 – 12 fontos sáv tetejéhez közelít, ezért a vezérigazgató sikeresnek minősítette a tőzsdére lépést.

A sikeres tőzsdére lépésnek köszönhetően Váradi József arra számít, hogy a cég hozzáférhet olcsóbb forrásokhoz, melyből finanszírozhatja növekedését és repülőgép beszerzéseit.

2 milliárd eurót ér a cég

Váradi József az MTI-nek adott interjújában elmondta: a Wizz Air az első magyar cég, amelyik megjelent a londoni főpiacon, jelenleg 2 milliárd eurós vállalati értékkel rendelkeznek, ami a legmagasabb a piaci bevezetés idején a diszkont légitársaságok között.

Hangsúlyozta, hogy kifejezetten jól sikerült a nyilvános részvénykibocsátás, mivel az általuk meghatározott 1015-1200 penny-s sáv felső harmadán jegyezték az árat, nagyon erős volt az érdeklődés.

Hozzátette: a másodlagos részvényeladásból származó részvénycsomagot 150-ről 220 millió euróra megnövelték a nagy érdeklődés miatt.

Váradi József február 4-én jelentette be, hogy tőzsdére lép a Wizz Air. A légitársaság korábban is próbálkozott a nyilvános kibocsátással, de akkor visszaléptek. Váradi József korábbi nyilatkozata szerint a légügyi szektor működési környezete sokkal stabilabb, így kedvezőbb helyzetben tudnak a londoni tőzsdére lépni. A Wizz Air 23 360 008 törzsrészvényt dobott a piacra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!