Összeütközött és lezuhant két kisrepülőgép Gödöllő térségében. A roncsokat megtalálták, három felnőtt és egy gyerek szörnyet halt. A Közlekedésbiztonsági Szervezet szerint a repülőgépek a levegőben, szemből ütköztek.

Fotó: ORFK/police.hu | © AIRportal.hu

Fotó: ORFK/police.hu

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: egy szemtanú két kisgép ütközéséről tett bejelentést, de csak egy roncsot találtak a gödöllői arborétum fás, bokros területén.

A gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak.

A hirado.hu vasárnap délelőtt 11 óra előtt nem sokkal azt közölte, hogy idő közben a másik roncsot is megtalálták.

A repülőgépen egy ember veszítette életét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy C-182-es és egy Piper-28-as ütközött össze.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivőjének tájékoztatása szertin, a Cessna ejtőernyősöket vitt ugrani, a Piper pedig sétarepülésre indult, fedélzetén három emberrel.

A Cessna már visszatérőben volt feladatáról, amikor a HungaroControl légiforgalmi szolgálat körülbelül 600 méter magasságon elveszítette vele a kapcsolatot, majd értesítették a légi kutató-mentő szolgálatot.

Az első információk szerint a Cessna normál tempóban süllyedt, amikor bekövetkezhetett a baleset. Az ütközés következtében mindkét repülőgép súlyosan roncsolódott, a fedélzetükön tartózkodó négy ember – a Cessna pilótája, a Piper pilótája és két utasa – életét vesztette.

A helyszíni szemle tapasztalata alapján a kisgépek nagy sebességgel, gyakorlatilag függőlegesen, pörögve értek földet, és mindkét repülőgép bal szárnyából még a levegőben letörött egy nagy darab.

A szemle megállapításai arra engednek következtetni, hogy a repülőgépek a levegőben, szemből ütköztek, miközben a Cessna leszálláshoz készült, a Piper pedig a felszállást követően emelkedőben volt

A második gépet rendőrök és tűzoltók csatárláncban keresték, és légi felderítés is zajlott: a reptér üzemeltetője egy kétfedeles gépről a levegőből kutatta a területet, a honvédség pedig egy katonai helikoptert küldött a mentéshez.

Gödöllőn ezen a hétvégén tartják az 54. Nemzeti Célbaugró Ejtőernyős Bajnokságot.

Felfüggesztették a gödöllői repülőtér üzembentartási engedélyét

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légügyi Hivatala felfüggesztette a gödöllői repülőtér üzembentartási engedélyét, miután vasárnap reggel két kisgép összeütközött Gödöllő és Isaszeg között, négy ember halálát okozva – közölte az NKH az MTI-vel.

Azt írták, hogy az esemény súlyosságára és a körülmények tisztázatlanságára tekintettel határoztak a felfüggesztés mellett, a döntést egyeztették a tulajdonossal és a szakmai üzembentartó szervezettel. A hatóság haladéktalanul megkezdte a baleset okainak vizsgálatát – olvasható a közleményben.

Utoljára frissítve: 2016.09.18. vasárnap 19:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!