Két vadonatúj repülőgéppel bővítette flottáját január végén az Aeroflot. Az orosz nemzeti légitársaság egy Szuhoj Superjet 100-assal és egy Boeing 777-300ER típussal növelte kapacitásait.

Megérkezett Moszkvába az Aeroflot legújabb, sorrendben ötödik Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépe, valamint szintén az ötödik, teljes specifikációjú Szuhoj Superjet 100-as is. A légitársaság mindkét gépet közvetlenül a gyártótól vette flottájába.

A regionális jellegű útvonalak teljesítésére alkalmas Superjet 100-ast (RA-89023) a VEB Leasing finanszírozási konstrukciója biztosítja, a gép hatótávolsága 2400km, fedélzete az Aeroflot elrendezésében két-osztályos konfigurációban működik, és összesen 87 utas szállítására alkalmas, amiből tizenketten foglalhatnak helyet az üzleti osztályon.

Az Aeroflot gépparkjának zászlóshajó típusa, a Boeing 777-300ER fedélzetén három komfortosztályt kínál utasainak, az üzleti és a turista mellett, a kettő közötti árszinten prémium turista osztály is igénybe vehető. A téli menetrendben belföldön Szocsi, Krasznojarszk, Habarovszk és Vlagyivosztok városaiba, míg külföldön Hong Kong, Bangkok és Phuket repülőtereire közlekedik a legújabb, VQ-BQB lajstromot viselő triplahetes.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megérkezett és állóhelyére gurul az ötödik Boeing 777-300ER. (Fotó: Aeroflot Russian Airlines)


A SkyTeam légiszövetségben működő Aeroflot tavaly január 30-án vette át a Boeing gyártól az első Boeing 777-300ER gépét, a típus összesen 402 utast vehet fedélzetére, és a társaság 16 darabra jelentette be igényét.

A legelső Superjet 100 pedig 2011 júniusában lett a flotta része, tíz gépet át is vett az Aeroflot, de a visszatérő műszaki rendellenességek okán a társaság tavaly év elején teljes csereprogramba kezdett, amelynek keretében a korai gyártású modellek mind visszakerülnek a gyártóhoz és helyükbe vadonatúj, továbbfejlesztett darabok kerülnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!