Jelentősen megugrott a törökországi foglalások száma a TUI-nál a magyar utasok körében, amely összefüggésben van azzal, hogy a cég elindította első charter járatát a magyar piacon.

Az üdültető légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint 2019-ben egyértelműen Törökország a magyar TUI-utasok kedvenc úti célja, az eljutást pedig az idei nyári menetrendi szezonban már saját charter járattal is biztosítani tudja az utazásszervező.

A társaság járatait a török Onur Air Airbus A320-asai teljesítik, amelyek hetente egyszer, péntekenként közlekednek Budapest és Antalya között. A magyar TUI-utasok így június 14-étől három óra alatt eljuthatnak a kedvelt törökországi üdülőhelyre. A gép 18.30-kor száll fel Budapestről és menetrend szerint Antalyában 22.00-kor landol. A visszaúti járat 16.00-kor száll fel és 17.30-kor érkezik meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Michael Lettner, a társaság kelet-közép-európai értékesítési vezetője szerint bár első alkalommal indítanak charter járatot Budapestről, a nagy kereslet azt igazolja, hogy jó döntést hoztak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közleményben kiemelték, hogy a TUI-nak a török riviérán van a legszéleskörűbb hotelkínálata, így az utazási iroda valamennyi célcsoport számára egyénre szabott ajánlatokat kínál.

A TUI-nak repülő Onur Air gépei üde színfoltot jelentenek majd a budapesti repülőtéren, mert a charter forgalom az elmúlt pár évben visszaesett. Az utazási irodák az európai turistaparadicsomokba gyakran fapadosokkal viszik az utasokat, de sok iroda Bécsből is repültet, emellett egyre többen saját maguk szervezik meg az utazásukat. A charter cégeknek így az olyan célállomások maradnak meg, amelyek közvetlenül nem érhetők el menetrend szerinti járattal, és jelentős oda a kereslet. Ezek hagyományosan az egyiptomi és törökországi célállomások.