A német Lufthansa fel kívánta vásárolni a Wizz Airt – írja a WirthschaftsWoche német hetilap online kiadásának cikke alapján a Napi.hu. A német légitársaság tárgyalásokat folytatott a Wizz Air tulajdonosaival, azonban az ügylet végül a túl magas ár miatt meghiúsult.

Wizz Air Airbus A320-as Budapesten, a Duna felett május 1-jén. (Fotó: Wizz Air) | © AIRportal.hu

Wizz Air Airbus A320-as Budapesten, a Duna felett május 1-jén. (Fotó: Wizz Air)

A Wirtschaftswoche a Reuters értesüléseire hivatkozva tudósított arról, hogy korábban élénk tárgyalások folytak a német Lufthansa és a Wizz Air között a low-cost légitársaság felvásárlásáról.

A hírügynökségnek nyilatkozó, magukat megnevezni nem kívánó banki és vállalati bennfentesek szerint a felvásárlást a német cég részéről elsősorban a társaság korábbi vezetője, Christoph Franz támogatta volna, aki április végéig állt a Lufthansa élén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa részéről újabb terv nincsen, a potenciális célpontok ugyanis túl drágák. Ennek is köszönhető, hogy a társaság új vezetője, Carsten Spohr inkább a cég saját diszkont szolgáltatásainak fejlesztésére koncentrál – mondták a lapnak vállalati bennfentesek.

A Lufthansa döntését nem áll szándékában megváltoztatni. A cég folyamatosan figyeli a piacot, azonban konkrét projekt most nem szerepel napirenden – mondta a lapnak a német cég szóvivője. A Wizz Air szóvivője a tárgyalásokról szóló értesüléseket nem kívánta kommentálni. Mindössze annyit mondott, hogy a céget időről időre megkeresik potenciális befektetők, jelenleg azonban semmilyen konkrét tárgyalás nincsen napirenden.

Forrás: Óriáscég vetett szemet a Wizz Airre (Napi.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!