Sikeresen teljesítette első felszállását az Asiana Airlines leendő első Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgépe – számolt be róla ma délelőtti közleményében röviden az európai repülőgépgyár.

A dél-koreai légitársaság Airbus A380-as óriásgépe december 13-án, pénteken teljesítette szűzrepülését a toulouse-i bázisról felszállva, ahonnan az ilyenkor szokásos módon Hamburgba vezetett útja, hogy elvégezzék rajta a külső festést, valamint berendezzék a kabin belsejét.


Az Asiana Airlines sorrendben a tizenkettedik Airbus A380-as üzemeltető lesz, amikor várhatóan a jövő év folyamán, a második negyedévben átveszi az első ilyen típusát. A Star Alliance légiszövetségben működő légitársaság összesen 6 darab A380-800-ast rendelt flottája számára. A típust elsődlegesen Szöul és az Amerikai Egyesült Államok közötti útvonalaikon készülnek üzemeltetni.

Dél-Korea első számú légitársaságának, a Korean Air flottájában már üzemel Airbus A380-as. A nemzeti légi fuvarozónak jelenleg 8 darab, egyenként összesen 407 üléses Superjumbója van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!