Leszállás után túlszaladt a tenerifei Los Rodeos repülőtér futópályáján a spanyol Binter légitársaság Gran Canariáról érkező ATR 72-500-as típusú repülőgépe december 11-én.

Az incidens során a fedélzeten tartózkodó 51 utasból és a 4 tagú személyzetből senki sem sérült meg, a repülőgép evakuálása során mindenki saját lábán hagyta el a fedélzetet. A későbbi jelentések alapján csupán egy személy szenvedett el könnyebb bokasérüléseket, melyeket a gép kiürítése alatt szerzett.

Az előzetes vizsgálatok alapján a baleset nagyban köszönhető a Spanyolországban immáron több mint két napja tomboló viharoknak és a mintegy 120 km/h-s sebességű széllökéseknek.

A The Local című lap értesülései szerint a szerda este, helyi idő szerint 18 óra 50 perc körül lezajló események miatt a tenerifei repülőteret körülbelül 2 órára lezárták.

A repülőgép feltételezhetően azért futott túl a pályán, mivel annak felületén jelentős mennyiségű víz volt, mely nagyban rontotta a fékezés hatásfokát, így az EC-LFA lajstromjelű ATR felúszott a csúszós felületen, és az orrfutója a betonról lecsúszva a talajba mélyedve állt meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!