Túlfutott a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér futópályáján csütörtök reggel a Blue Air román fapados légitársaság Bukarestből érkező gépe. Az YR-BAS lajstromjelű Boeing 737-400-as repülőgép fedélzetén 110 utas és hattagú személyzet tartózkodott, senki nem sérült meg.

Fotó a Twitterről

A Blue Air légitársaság különjárata Bukarestből Barcelonába tartott kolozsvári leszállással, amikor az incidens történt. A leszállás idején erősen havazott Kolozsváron.

A Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozó utasok egyike azt mondta, hogy hó borította a futópályát. Az incidens után lezárták a repülőteret, több járatot töröltek, vagy a nagyszebeni repülőtér felé irányítottak.

Nagyszebenből folytatják az utazásukat Barcelona felé a kicsúszott gép utasai, akikhez azok is csatlakoztak, akiknek Kolozsváron kellett volna felszállniuk a gépre. David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója azt közölte, hogy a repülőgép nem sérült meg, és szakértői bizottság vizsgálja az incidens körülményeit.

Gheorghe Racaru, a Blue Air társaság igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a gép bukaresti indulásakor jó leszállási körülmények voltak Kolozsváron, a repülés ideje alatt azonban a repülőtér közepesre módosította a leszállási, fékezési körülmények értékelését. Az igazgató szerint a gép mintegy tíz méterrel futott túl a pálya végén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Egy helyi hírcsatornához eljutott videófelvétel

Forrás: Gherla INFO

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!