Új légijáratot indított a TNT az európai légi központjából, a belgiumi Liège-ből Tunéziába. A Boeing 737-400-as repülőgép ezentúl hetente ötször közlekedik Marseilles-en keresztül Tuniszba, így az észak-afrikai országba már a kora reggeli órákban megérkeznek a küldemények, az exportküldeményeket pedig este szállítják Európába.

A Tuniszba érkező TNT Boeing 737 Freighter vízsugaras köszöntése. (Fotó: TNT) | © AIRportal.hu

A Tuniszba érkező TNT Boeing 737 Freighter vízsugaras köszöntése. (Fotó: TNT)

Közvetlenül a légitársaságtól kapott tájékoztatás szerint az új járat bevezetésével a TNT ügyfelei számos előnyt élvezhetnek majd, így az exportküldemények későbbi felvételét, az importáruk korábbi kiszállítását, a nagyobb súlyhatárokat és a rövidebb tranzitidőt.

Tunézia legfontosabb exportpiaca Európa. Az ország iparának jelentős hányadát adja a ruházati-, a textil-, az autó-, a légi-, az elektronikai-, a gép- valamint a gyógyszeripar.

Tunézia földrajzi közelsége az Európai Unióhoz illetve az országban elterjedt just-in-time termelés komoly versenyelőnyt jelent, amelyhez kifinomult ellátási láncra van szükség. Ehhez járul hozzá nagymértékben TNT a jelenlegi bővítéssel, amely nagyobb rugalmasságot és több kiszállítási lehetőséget biztosít az országban működő vállalatoknak, hiszen közvetlen kapcsolatot jelent Tunézia valamint az európai légi elosztó központon keresztül további országok felé.

A tunéziai bővítés volt a legutóbbi lépése annak a stratégiának, amelynek keretében a TNT bővítette szállítási szolgáltatásait, valamint erősítette a légi és közúti hálózatát. A tuniszi járat indítását megelőzően a TNT új légijáratokat indított Máltára, Velencébe, Tel Avivba és Hannoverbe is, a közúti hálózatát pedig tovább fejlesztette Törökország, illetve a Balkán irányába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!