A kormányzat minden beutazó turistától plusz pénzt kérne, amiből a biztosításukat fedeznék, és az ország látványosságait fejlesztenék.

A Reuters jelentése szerint a turisták körében korábban rendkívül népszerű távol-keleti országban a lezárások miatt töredékére esett vissza a beutazók száma: 2019-ben még 40 millióan, tavaly mindössze 200 ezren látogattak oda.

A kormányzat tervei szerint áprilistól minden beutazótól 9 USA-dollár (300 baht) díjat szednének be, amelyből a baleseti biztosításukat fedeznék, és a turistalátványosságokat szeretnék fejleszteni.

Fotó: AIRportal.hu

A turisztikai hatóság vezetője a hírügynökségnek azt mondta, szeretnének gondoskodni a náluk nyaralókról, de sokszor ezt nem tudják megtenni, mert vagy nincs az illetőknek biztosítása, vagy nem terjed ki minden ellátásra.

Becslések szerint idén 5-15 millióan látogathatnak el az országba a lezárások és szabályok szigorúságától függően. Az illetékes minisztérium szerint ebben az évben közel 24 milliárd dollár plusz bevételre tehetnek szert az új adóformából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az országba történő belépés előzetesen megadott beutazási engedéllyel lehetséges, további feltétele jelenleg egy 3-4 tesztelésből álló csomag előzetes megtérítése, valamint legalább 50 ezer dollár fedezetű biztosítás megléte, de a Test&Go rendszert január 15-től határozatlan időre felfüggesztették az omikron variáns terjedése miatt. Viszont a turistaközpontokba alap oltással és indulás előtt elvégzett negatív PCR-teszttel be le lehet utazni.

Az ország nemzeti légitársasága, a Thai Airways még tavaly júniusban kapta meg a bírósági engedélyt a csődvédelem alatti reorganizációra, flottáját a cég felére csökkenti és több ezer embert küld el.