Megszakítja útját ezekben a percekben (19:09) Ferihegyen a Turkish Airlines Boeing 777-300-as gépe egészségügyi kényszerhelyzet miatt. A török légitársaság TC-JJJ lajstromjelű Boeing 777-3F2(ER) típusú repülőgépe Isztambulból (IST/LTBA) tartott New York JFK (JFK/KJFK), amikor Magyarország felett a repülőgép személyzete kényszerhelyzetet jelentett. A közelkörzeti légiforgalmi irányítás a többi érkező repülőgépet várakoztatja (holding).

19:19: A 777-es a 13L futópályára száll le ezekben a percekben.
19:22: A 777-es rendben leszállt és a 13L futópályára és az X-ray gurulóúton elhagyta a futópályát. Várhatóan a 78-79 (84?) állóhelyek egyikére fog állni.
19:25: A többi érkező gép (Jet2, Air France, Aer Lingus, stb) is leszálláshoz készülődik, vagy már le is szállt Ferihegyen.

Az AIRportal.hu információi szerint egy 70 év körüli utas lett rosszul a fedélzeten. A repülőgép két alkalommal engedett ki üzemanyagot, hogy a maximális leszállósúly határon belül tudjon leszállni, ez az oka a kis kitérőnek a leszállást megelőzően.

A repülőgép a leszállást követően:

Fotók: Ispán Tamás / AIRportal.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép várhatóan tankolást követően folytatja útját New York JFK felé.

A repülőgép útvonala:

Forrás: Flightradar24.com

19:58: Az MTI közleménye:
Kényszerleszállást hajtott végre a Turkish Airlines New York-i járata Budapesten

Budapest, 2012. szeptember 24., hétfő (MTI) – Kényszerleszállást hajtott végre a Turkish Airlines Boeing 777-es típusú repülőgépe a Liszt Ferenc-repülőtéren – derül ki a flightradar24.com online radar adataiból.

Az airportal.hu légi szakmai oldal úgy tudja, hogy egészségi kényszerhelyzet miatt szakította meg útját Isztambul és New York között a repülő.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a manőver zökkenőmentesen zajlott le. A gyanú szerint egy 70 év körüli férfinak szívinfarktusa volt, ezért volt szükség a kényszerleszállásra – jegyezte meg. Hardy Mihály hozzátette: egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indul újra útjára a repülőgép Budapestről New Yorkba.

A többi Budapestre érkező járatot, így a Brussels Airlines brüsszeli, az Aer Lingus dublini, az Air France párizsi és a Jet2 manchesteri járatát is várakoztatta a légi irányítás, így késve szálltak le Budapesten.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!