Sikerült megszerezni az isztambuli Atatürk repülőtér korábbi résidejét budapesti járatára a Turkish Airlinesnak – tájékoztatott a török légitársaság magyarországi képviselete.

Kapcsolódó cikk, előzmény Turkish Budapest: megvan a harmadik járat

Mint arról korábban beszámoltunk a Turkish Airlines megkapta a hatósági engedélyeket, hogy a nyári menetrendje folyamán, március 30-tól már napi háromszor közlekedjen Isztambul és a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

A magyarországi képviselet akkor tájékoztató jelleggel ki is adott egy menetrend-tervet, amely szerint a reggeli járat 08:50-kor indult volna Isztambulból, de a társaság azon volt, hogy amennyiben a török város repülőtere lehetővé teszi előrébb szeretnék hozni ezt az indulást, hogy utasaiknak még optimálisabb összeköttetést tudjanak biztosítani a csatlakozásokra nézve.

Az új, véglegesített menetrend szerint a Turkish Airlines repülőgépe reggel 07:25-kor száll fel Isztambulból és 08:25-re érkezik Budapestre. A visszajárat pedig 09:10-kor indul és 12:05-re van az Atatürk repülőtéren, amely így a légitársaság menetrendjével karöltve kitűnő átszállási lehetőségeket tud biztosítani lényegében az összes jelentős észak-amerikai desztinációra.

Mint azt a képviselettől megtudtuk New Yorkba 13:15-kor, Washington D.C.-be 13:35-kor, Chicagóba 13:30-kor, Houstonba 13:05-kor, Bostonba 13:25-kor, Montréalba és Torontóba 14:00-kor szállnak fel szélestörzsű Turkish gépek, amelyek így mind elérhetővé válnak a Magyarországról érkezőknek. A sorból sajnálatos mód Los Angeles kimarad, mivel oda már 12:45-kor elindul a járat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A napi három járaton a Turkish Airlines keskenytörzsű flottájának legnagyobb típusai fognak közlekedni Budapestre, a reggelin Boeing 737-900ER, a délin Boeing 737-800, az estin pedig Airbus A321-200 van tervezve, de olyan is lesz amikor szélestörzsű gép érkezik majd Isztambulból.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!