Április 13-án megnyitotta San Franciscó-i járatát a Turkish Airlines. A török légitársaság nagyon készült, megadta a módját a hetedik egyesült államokbeli járatának megnyitójára, az útvonalra állított egyik Boeing 777-300ER-ből ugyanis külön, a legújabb amerikai összeköttetést hirdető logojetet kreáltak.

Nemcsak a valódi gép, hanem 1:100 méretarányú B777-300ER modell is készült. (Fotó: Turkish Airlines) | © AIRportal.hu

Nemcsak a valódi gép, hanem 1:100 méretarányú B777-300ER modell is készült. (Fotó: Turkish Airlines)
Az ünnepélyes szalagvágás. (Fotó: San Francisco Airport) | © AIRportal.hu

Az ünnepélyes szalagvágás. (Fotó: San Francisco Airport)

A járatnyitás alkalmából a török légitársaság az egyik legfiatalabb, 2014 decemberében újonnan átvett Boeing 777-300ER gépét bújtatta különleges köntösbe. A nagyteljesítményű Boeing típus, amely ezentúl heti ötször biztosít közvetlen összeköttetést Isztambul és San Francisco között a TC-JJU lajstromú gépen a törzs hátulsó részén, a szárny mögött viseli magán a két nagyváros látnivalóit, a bal oldalon az amerikai, jobb oldalon pedig a török város jellegzetességeivel.

Az április 13-i nyitást emlékezetessé téve stílszerűen ez a gép teljesítette az első járatot. A török flottának egyébként összesen 18 darab Boeing 777-300ER (Extended Range) típusa áll rendelkezésre. Legutóbb március végén érkezett két vadonatúj triplahetes egyenesen a Boeing gyárból, méghozzá – mint arról beszámoltunk – egymás kíséretében. A Turkish Airlinesnak jelenleg ez a legnagyobb teljesítményű utasszállító típusa, amelyből még tizennégyet várnak a flottájukba a Boeing gyárral kötött megrendelési szerződéseik alapján.

Festőhangárban a San Francisco - Isztambul B-777-300ER logojet. (Fotó: Turkish Airlines) | © AIRportal.hu

Festőhangárban a San Francisco – Isztambul B-777-300ER logojet. (Fotó: Turkish Airlines)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két nagyváros látványosságait ábrázoló festés. (Fotó: Turkish Airlines) | © AIRportal.hu

A két nagyváros látványosságait ábrázoló festés. (Fotó: Turkish Airlines)

San Francisco a Turkish Airlines hetedik úti célja az Amerikai Egyesült Államokban, ahová Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Boston és a főváros, Washington D.C. reptereire kínálnak még járatokat Isztambulból. Az egész amerikai kontinenst tekintve viszont már a tizenegyedik városnál tart a Turkish, mivel Buenos Aires, São Paulo, Toronto és Montréal is szerepelnek az útvonalhálózatban.

A menetrendet illetően a TK79-es járat hétfőnként, keddenként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként délután 13:05-kor száll fel Isztambulból, az Atatürk repülőtérről és délután 16:25-kor landol San Franciscóban, ahonnan TK80-as azonosítóval 18:10-kor indul vissza Isztambulba, ahová másnap 17:05-kor érkezik meg (helyi idők kerültek feltüntetésre). A flightstats.com szerint a járat odafelé 13 óra 20 percet repül, visszafelé pedig 12 óra 55 perc az út Isztambulba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!