Tűz ütött ki a reggeli órákban a dublini nemzetközi repülőtér egyik karbantartó hangár-épületében. A repülőtér mintegy másfél órán keresztül nem fogadott és indított járatokat, mely jelentős késéseket eredményezett.

A tűzoltók a repülőtér 3-as számú, Eirtech Aviation által használt hangárjában keletkezett tüzet eloltották, a hatóságok a tűz okának felderítésére vizsgálatot indítottak.

A repülőtér közleménye hangsúlyozza, hogy

a tűzeset az utasforgalmat bonyolító termináloktól távol történt és nem történt személyi sérülés, az épületből minden munkást időben evakuáltak.

A repülőtér forgalmát mintegy másfél órán keresztül korlátozni kellett, a légikikötő nem fogadott és indított járatokat, ilyen esetekben ez a szabályos eljárás – közölték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy a hangárban milyen repülőgépe(ke)n dolgoztak az esemény időpontjában, illetve arról sem, hogy légijárműben keletkezett-e kár a tűz következtében.

A dublini repülőtér szóvivőjének későbbi nyilatkozata szerint a kigyulladt hangárépületben két repülőgép volt az esemény időpontjában, de egyikben sem keletkezett kár.

A Twitterre feltöltött helyszíni fotók tanúsága szerint az egyik repülőgép, a CityJet regionális légitársaság egyik négyhajtóműves Avro RJ85 típusú repülőgépe. Később a CityJet légitársaság hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az egyik repülőgépük a kigyulladt hangárban volt, de hangsúlyozták, hogy a repülőgépben nem keletkezett kár.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!