Tűzoltók próbálják megfékezni a lángokat a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren Kenya fővárosában, Nairobiban. A tűzvész szerda reggel tört ki, a helyi hatóságok a légikikötő bezárására kényszerültek.

Kelet-Afrika legforgalmasabb repülőtere helyi idő szerint hajnali öt óra körül borult lángokba a Travelo.hu információi szerint. A tűz a váróteremben keletkezett, az útlevél-ellenőrző pontoknál, és gyorsan átterjedt a repülőtér érkezési csarnokára – mondta el a Reuters hírügynökségnek a kenyai polgári légiközlekedési hatóság egy névtelenséget kérő illetékese.

„Egy gép sem száll fel, egy gép sem száll le. Kizárólag vészhelyzet esetén van lehetőség landolásra” – mondta el a tisztségviselő. Az érkező járatokat Kenya második legnépesebb városába, Mombasába irányítják át.


Vágatlan videó. Forrás: Youtube

Daniel Mutinda, a kenyai vöröskereszt illetékese elmondta: a katasztrófában senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják. Két napja egy üzemanyag-szivattyú meghibásodása okozott jelentős késéseket a nairobi repülőtéren, sok járat útvonalát módosítani kellett. A repülőgépek nagy részét a mombasai repülőtér fogadta, de sok járatot irányítottak át az ugandai Entebbe nemzetközi repülőtérre és a ruandai Kigaliba is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!