Új hajtómű-opcióval kínált Airbus A320neo típusokra kötött vásárlási szerződést a Royal Brunei Airlines. A Brunei Szultanátus nemzeti légitársasága hét gépre fix, míg további háromra opciós foglalást jelentett be. A kétféle választható meghajtás tekintetében a Pratt&Whitney PW1100G-JM erőforrására esett a választás.

A két-osztályos kabinkonfigurációval rendelt Airbus A320neo gépeket flottamodernizációs programja keretében szerzi be a Royal Brunei Airlines, amelynek közlése szerint a keskenytörzsű típussal a fővárosból, Bandar Seri Begawanból kívánnak járatokat teljesíteni és bővíteni az innen elérhető ázsiai desztinációk körét.

A Royal Brunei Airlines flottájában 2003-ban jelent meg az A320-as gépcsalád, és jelenleg négy darab A320-as mellett két darab rövidebb törzsű, A319-es is működik a légitársaságnál. Azt egyelőre sem az Airbus, sem a légitársaság nem közölte, hogy a megrendelt gépek szállításai várhatóan mikor veszik kezdetüket.

Az 1975 óta működő brunei légitársaságról tudni érdemes, hogy gépparkja nemcsak európai Airbus gyártmányokból, hanem a konkurens Boeing típusaiból is áll. A flottában ugyanis három darab B-777-200ER és négy darab B-787-8 Dreamliner is üzemel. Az első 787-es tavaly októberben érkezett meg a Royal Bruneihez, amely összesen öt példányt rendelt az amerikai álomgépből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!