Új VIP kabinkoncepciót mutatott be az Airbus az A330-200 szélestörzsű repülőgépe számára, amellyel a magán és kormányzati megrendelők számára kínálnak egy új, nagyobb kapacitású és kényelmű utasteret. A Summit névre keresztelt kabin egyszerre kínál VIP berendezést és a légitársaságoknál megszokott székezést is, ezzel elősegítve a nagyobb utasbefogadó képességet.

A Summit konfigurációjú Airbus ACJ330 kabinjának első felében egy hálószoba várja majd az ügyfelet, amelyet fürdőszoba egészít ki. Ezt követi egy iroda, konferencia és étkező szoba, majd a hátsó szekcióhoz érve egy, a légifuvarozóknál megszokott első osztályú és turistaosztályú kabinelrendezés várja a VIP járatok utasait. Ennek a kettős elrendezésnek köszönhetően több utas foglalhat majd helyet a szélestörzsű gép fedélzetén, amely például egy kormányzati járat során különösen jól jöhet, nagyobb delegációk szállíthatósága érdekében.

Mindazonáltal, hogy a repülőgép utasterének VIP-részét egyéni igények szerint, a gyártósoron kívül rendezik majd be, az első- és turistaosztályú ülések már a sorozatgyártás során beépítésre kerülnek. Ez elősegíti majd a repülőgép teljes berendezésének gyorsabb befejezését és ezáltal a gyorsabb átadását is, valamint nem szabad figyelmen kívül hagyni a módszer költséghatékonyságát is.

Az Airbus ACJ330 Summit fedélzetének látványterve. (Forrás: Airbus S.A.S) | © AIRportal.hu

Az Airbus ACJ330 Summit fedélzetének látványterve. (Forrás: Airbus S.A.S)


Ez a koncepció egyelőre csupán az A330-család részére szolgál. Arról nem esett szó, hogy a Airbus Corporate Jets ágazat többi szélestörzsű repülőgépe esetén is elérhető lesz-e majd a Summit-opció. Egyelőre azonban az Airbus A330-200-as széria a legnépszerűbb a magán és kormányzati megrendelések tekintetében, mind az A350XWB, mind pedig az A380 esetében elhanyagolható számú, konkrétan egyetlen darab igénylés érkezett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A330-as azonban nem csupán a szélestörzsű változatok között a legkelendőbb, hanem a teljes ACJ-kínálat tekintetében is jelentős szerepet tölt be, hiszen az Airbus ACJ319 mögött a második legtöbb példányban értékesített és átadott típus.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!