Megkapta első Airbus A321-211(WL) típusú utasszállító repülőgépét a Germania. A német légitársaság összesen két darabot rendelt az A320-as család leghosszabb törzsű tagjából. Mindkét gép, ahogy az már az első típusjelzéséből is látható Sharklet szárnyvéggel kerül a berlini központú fuvarozó flottájába.

A Germania 2011 óta üzemelteti a kisebb A319-es típust, amelyből 9 darab Boeing 737-700-asa mellett összesen nyolc gép teljesít szolgálatot.

Ehhez a gépparkhoz csatlakozott most a legújabb A321-es, amely D-ASTD lajstrommal az Altours, Németország egyik legjelentősebb utazási irodája számára fog repülni.

A légitársaság ezért a charter járatok számára ideális egyosztályos elrendezésben konfiguráltatta a legújabb Airbusának kabinját, amely így összesen 208 utas szállítására képes. A fedélzeti kényelemről a Germania ígérete szerint korszerű videó-képernyős szórakoztató rendszer és audio csatornák gondoskodnak.

A gazdaságos és hatékony üzemet pedig a CFM International gyártotta hajtóművek, valamint a legújabb Sharklet szárnyvégek garantálják, amelyek mintegy 4%-kal képesek csökkenteni az üzemanyag fogyasztást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első Airbus A321-es bázisa várhatóan Düsseldorf lesz, ahonnan a Kanári-szigetek népszerű célállomásaira, Lanzarotéra, Fuerteventurára és Las Palmasba, valamint többek között Skopjéba és Prishtinába visz majd utasokat.

A Germania fehér alapfestéssel, cégjelzés nélkül vette át flottája első Airbus A321-es típusát.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!