Az amerikai Delta Air Lines összesen 40 darab Airbus repülőgépre írt alá megrendelési szerződést az európai repülőgépgyárral. A megállapodás értelmében 30 darab keskenytörzsű A321 ceo, azaz a jelenlegi hajtóművek valamelyikével szerelt változat, és további 10 darab A330-300-as is csatlakozik a flottához.

A légitársaságnak nem ezek lesznek az első Airbus típusú gépei a járműparkjában, mivel a Northwest céggel 2008-ban történt egyesülés következtében a cég tulajdonába került 126 darab A320-as, és 32 darab A330-as szélestörzsű is.

“Mindig is megtiszteltetésnek vettük egy-egy jelentős fuvarozó cég gépmegrendelését, hiszen ez bizonyítja legfőbbképpen az Airbus gyár termékeinek megbízhatóságát, és értékességét”. – nyilatkozta John Leahy a gyár ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatója.

“A Delta rendkívül elhivatott az üggyel kapcsolatban, és örömmel társulunk az Airbus-szal, hogy a flottánkat tovább bővítsük, és modernizáljuk is egyben. A jelenlegi megrendelésben szereplő repülőgépek, kiváló kombinációját kínálják majd a gazdaságos üzemeltetésnek, és utasaink repülés közbeni elégedettségének.” – Fejtette ki álláspontját Ed Bastian, a Delta Air Lines elnöke.

Az A321-es repülőgépek többségét várhatóan az Airbus legújabb, Alabama állambeli szerelősorán fogják összerakni, melyet még jelenleg is építenek. Az első Amerikában összeszerelt keskenytörzsű Airbus várhatóan 2016-ban gördülhet le a gyártósorról. Az építkezés egy 600 millió dollár értékű befektetés, mely körülbelül 1000 új munkahelyet lesz képes majd generálni a régióban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyezmény szerint az A321-es repülőgépek két osztályos elrendezéssel lesznek kialakítva, így 190 személyt szállíthatnak.

Az A330-as repülőgépnek a nagyobb teherbírású, 300-as alverzióját választotta a légitársaság. Az új szélestörzsűek így akár 500 mérfölddel messzebb repülhetnek, továbbá 242 tonnányi maximális felszálló tömegüknek köszönhetően több utast, vagy árut vehetnek a fedélzetükre. A gépek 293 üléssel lesznek szerelve, szintén a két osztályos elrendezésnek köszönhetően.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!