A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy szállítás előtti kifizetés és visszlízing megállapodást kötött 8 új Airbus A320 repülőgépre az ICBC Financial Leasing (ICBC Leasing) céggel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank lízingvállalatával. A repülőgépeket a tervek szerint 2013-ban és 2014-ben szállítják le, értékük listaáron több mint 700 millió dollár, kb. 158 milliárd forint.

„Örülünk, hogy meglévő lízingpartnereink körét az ICBC Leasinggel bővíthetjük, és bejelenthetjük az első közös finanszírozási megállapodásunkat, amely a Magyarország és Kína között valaha létrejött legnagyobb értékű ilyen megállapodás” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „Reméljük, a jövőben kiterjeszthetjük az együttműködésünket. Ezzel a nyolc új repülőgéppel tovább növeljük a légitársasági kapacitását, valamint alacsony szinten tartjuk a flottánk átlagéletkorát, amely jelenleg kevesebb, mint 4 év, ami az egyik legfiatalabb az európai légitársaságok flottái közt. Szeretnénk megköszönni az ICBC Leasing támogatását és a Wizz Airbe vetett bizalmát” – tette hozzá Váradi József.


„A Wizz Air flottájának bővítése egybeesik Magyarország külpolitikai és kereskedelmi célkitűzéseivel” – nyilatkozta Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár. „A magyar kormány érdeke, hogy minél több üzletember és turista látogassa meg Magyarországot a közvetlen járatokat és a lehető legjobb szolgáltatásokat igénybe véve” .

„Örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük megállapodásunkat a Wizz Airrel, és várakozással tekintünk hosszú távú együttműködésünk elé.” – mondta Cong Lin, a ICBC Leasing vezérigazgatója. „Ez az első üzletkötésünk a közép- és kelet-európai régióban, ezért nagyon örülünk, hogy egy olyan sikeres lízingpartnerrel léphetünk be a térségbe, mint a Wizz Air. Az ICBC Leasing örömmel tekint az ezen ígéretes régióban való további bővülés és a Wizz Airrel való szoros együttműködés elé.”

Forrás: Wizz Air

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!