A British Airways elhatározta, hogy jövő év nyarától kezdve tizennyolc Boeing 747-400-as repülőgépének kabinját újítja fel, hogy a cég termékei továbbra is versenyképesek maradhassanak a piacon.

A belső berendezés megújulása nem csak az ülések, és egyéb elemek cserélésében fog megmutatkozni, hanem teljesen új fedélzeti szórakoztató rendszer fog majd kialakításra kerülni a kiválasztott gépeken.

A szempontok a “szerencsés” 18 gép kiválasztásához egyelőre nem ismertek. Minden bizonnyal fontos szemügyre venni a gépek állapotát, és ebben az esetben nyilván előnyt élveznek a fiatalabb példányok, de ha azt vesszük figyelembe, hogy az öregebb 747-esek belseje sokkal maradibb, akkor újból nyitott marad a kérdés.

A választ legkésőbb 2015 augusztusában megkaphatja az utazóközönség, ugyanis az első gépek akkor fognak beállni a javítóhangárokba.

A Planespotters adatbázisa alapján a British Airways összesen 46 darab Boeing 747-400-as repülőgépet üzemeltet, de több példányt is ideiglenesen letárolnak az erre specializálódott amerikai repülőtereken.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A380-as, a Boeing 777-300ER, valamint a Dreamlinerek fedélzetéhez hasonló belső elrendezés lesz. (Fotó: British Airways) | © AIRportal.hu

Az Airbus A380-as, a Boeing 777-300ER, valamint a Dreamlinerek fedélzetéhez hasonló belső elrendezés lesz.
(Fotó: British Airways)


A felújított gépek mindegyike a japán Panasonic eX3 fantázianevet viselő szórakoztató rendszerét fogja megkapni, melyek mintegy 130 filmet és körülbelül 400 televíziós programot kínálnak majd az unatkozó utasok számára a nagyfelbontású kijelzőkön.

Ezek mellett minden World Traveller Plus osztályon található ülés mellett lesz egy csatlakozószekrény, melyhez az elterjedtebb dugajok mindegyikét csatlakoztatni lehet majd, ezáltal téve még egyszerűbbé a laptopok, telefonok vagy tabletek feltöltését.

Richard D’Cruze, a British Airways fedélzeti szórakoztató rendszerekért felelős igazgatója azt mondta, hogy az új kabinbelsőnek, és a Panasonic legmodernebb termékének köszönhetően az utasok ugyanolyan komfortosan utazhatnak a felújított 747-eseken, mint ahogy tennék azt a vállalat legújabb utasszállítóin.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!