Az ausztrál nemzeti légitársaság gépparkjának egy újabb típusa, az Airbus A330-asok kapnak új üléseket a business és economy osztályokon. A Boeing 767-es és 737-800-as flotta részben vagy egészben már hasonló átalakításon esett át.

A businnes classon a kényelem és az ergonómia a legfontosabb. (Forrás: Qantas) | © AIRportal.hu

A businnes classon a kényelem és az ergonómia a legfontosabb. (Forrás: Qantas)
A turistaosztály a funkcionalitás és az elnyűhetetlenség jegyében újul meg. (Forrás: Qantas) | © AIRportal.hu

A turistaosztály a funkcionalitás és az elnyűhetetlenség jegyében újul meg. (Forrás: Qantas)

A Qantas az összes A330-ast felszereli a kényelmesebb és komfortosabb érzést nyújtó Thompson Aero által gyártott Vintage XL üzleti osztályra szánt ülésekkel. A Qantas A330-asainak üzleti osztályán 36 utas foglalhat helyet 1-2-1 üléskiosztással. A Vintage XL fotelek sajátosságai a négy irányban állítható fejtámla, a 22 colos ülőlap szélesség, az ergonomikus párnázat és a tárolórekeszek sokasága. A 28 tagú A330-as flotta első modernizált utaskabinnal ellátott gépe még decemberben elkészül és teljesíti első útját a Sydney – Perth belföldi viszonylaton. A nemzetközi debütálásra egy kicsit később, 2015 januárjában kerül sor.

A Qantas a fedélzetfelújítás során a pihenés mellett a kikapcsolódásra is gondolva új szórakoztató rendszert telepít. A Panasonic EX3 fantázia nevű rendszer segítségével nagyméretű érintőkijelzőkön keresztül filmekhez, zenékhez és streamelt tartalmakhoz lehet hozzáférni, köztük népszerű ausztrál tévécsatornák műsoraihoz. Az EX3 képes arra is, hogy a tartalmat az utas a laptopján vagy tabletjén keresztül érje el.

Az utaskabin modernizálásából a turista osztály sem marad ki, ide a Recaro ülései kerülnek, ugyanazok következő generációs variánsai, amelyek már az A380-asokon és a Boeing 747-eseken is szolgálnak. A Recaro üléseket csak a nemzetközi járatokat is teljesítő A330-asok kapják meg, a belföldön repülő gépek turista osztálya marad a régi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenleg komoly anyagi problémákkal küszködő Qantas, már a sokadik fedélzetfelújító programjába kezd bele. A teljes Airbus A330-as flotta modernizáló felújítása 2016 közepére készülhet el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!