Új business ülésekkel szereli fel a hosszú távú járatait teljesítő Airbusokat a Finnair. A 29 millió eurós kabinfelújítási program 2014 januárjában veszi kezdetét. A flotta 2015-ben érkező vadonatúj Airbus A350XWB típusai pedig már eleve az új, ággyá is alakítható ülésekkel érkeznek a finn légitársasághoz.

A szolgáltatási színvonal növelése érdekében több nemzeti légitársaság is kabinfelújítási programot indított a közelmúltban. Az Austrian Airlines és a spanyol Iberia például azon légitársaságok körébe tartoznak, amelyek nem éppen fényes anyagi helyzetük ellenére is megújuló fedélzettel és korszerűbb ülésekkel szerelik fel nagy hatótávú gépeiket, hogy a piaci versenyképességüket meg tudják őrizni.

Ebbe a sorba csatlakozott legutóbbi, februári bejelentésével a oneworld légiszövetséget erősítő finn nemzeti légitársaság is, amely 29 millió eurót szán Airbus A330-300-as, valamint A340-300-as típusainak business osztály felújítására.

A Finnair flottájában 8 darab Airbus A330-300-as, valamint 7 darab A340-300-as teljesít szolgálatot, de nem minden gépen végzik el az új business ülések telepítését, mert a legidősebb három Airbust, amelyek váltására 2015-ben már érkeznek a vadiúj A350XWB gépek már nem találja felújításra érdemesnek a vállalat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új business ülések telepítését 2014 januárjában kezdi meg a finn légitársaság. (Fotó: Finnair)


A Finnair egyébként az európai légitársaságok közül elsőként fogja szolgálatba állítani az Airbus gyár legújabb generációs, kompozit anyagokból készülő szélestörzsű típusát. A finnek összesen 11 darab A350XWB-t rendeltek és további 8 gépre opciós vásárlási jogot kötöttek.

A mai kor követelményeinek megfelelő, teljesen sík felületű ággyá is alakítható ülések kiépítését 2014 januárjában kezdi meg a finn légitársaság és várhatóan őszre már minden, a programnak alávetett gép el is készül.

Nem véletlenül esett a Zodiac Seats UK által gyártott ülésekre a Finnair választása, mivel a legutóbb átvett négy Airbus A330-asuk már eleve ezekkel a székekkel érkeztek a flottába.

Az ülések 2 méter hosszú fekvő felületté alakíthatók, a támla szélessége pedig 58cm-es, amely az otthoni fotelek kényelmével is felveszi a versenyt. Az új business ülésekhez természetesen egyéni olvasólámpa, állítható fejtámla és a fedélzeti szórakoztató rendszer érintőpaneles monitorja is hozzátartozik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!