A korábbinál lényegesen nagyobb, kényelmesebb és korszerűbb körülmények között készülhetnek az utakra a Wizz Air pilótái és légi-utaskísérői, akik máris birtokba vehették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljában kialakított új bázist. Az öltözőkkel, zuhanyozóval és étkezővel ellátott központban kapják meg a pilóták a soron következő úttal kapcsolatos információkat, a meteorológiai jelentést és mindent, ami fontos a járat nyugodt és biztonságos lebonyolításáhozadta tájékoztatásul a Budapest Airport.

Ehhez egyúttal tágas és nyugodt körülményeket biztosít a most felavatott, összesen 325 négyzetméteres ún. Crew Center, ahol a Wizz Air mintegy 90 pilótája és 194 légiutas kísérője kapott elhelyezést. A területet a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatóság újíttatta fel az új bérlő igényeinek megfelelőn. Számos számítógépes terminál segíti, hogy a pilóták le tudják tölteni a soron következő járattal kapcsolatos valamennyi információt, tájékozódjanak a célállomások repülőtereivel kapcsolatos legfrissebb adatokról, az időjárásról és nem utolsósorban arról, hogy hány utast is szállítanak majd egy-egy irányban.


Az eligazító helyiségben pedig így már a járaton szolgálatot teljesítő valamennyi Wizz-munkatárs kellemes körülmények között készülhet az útra. A járatokról visszatérő személyzetek pedig akár itt elfogyaszthatják a magukkal hozott ebédet vagy vacsorát, átöltözhetnek és megbeszélhetik az úton tapasztaltakat. Ehhez minden feltétel adott, hiszen a budapesti a Wizz Air legelegánsabb és legnagyobb bázisa mind közül. A légi személyzetek új bázisát ma avatták fel ünnepélyes keretek között a Wizz Air és a Budapest Airport vezetőinek jelenlétében.

A Wizz Air légi-utaskísérői és munkatársai a Crew Center átadó ünnepségén. (Fotó: Budapest Airport)


„Bizonyos vagyok abban, hogy kollégáim hamar megszeretik az új bázist, hiszen a korábbinál lényegesen kényelmesebb és korszerűbb körülmények között készülhetnek fel a járatokra.” – hangoztatta Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Őszinte örömömre szolgál, hogy repülőtéri partnereink elégedettek az általunk átadott létesítményekkel és gyorsan belakják azokat.” – mondta René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója. Azt is elmondta: „Igyekeztünk a lehető legkényelmesebb munkakörülményeket biztosítani a Wizz Air légi személyzeteinek, tudjuk, hogy mennyire fontos ez az ő munkájukban.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!