A héten Santiago de Chilében zajló FIDAE légi szalonon jelentette be a Bombardier repülőgépgyár és a szlovén Adria Airways, hogy a légitársaság két darab vadonatúj CRJ900 NextGen típusú utasszállítóra kötött vásárlási szerződést.

Dél-Amerika legnagyobb légiközlekedési kiállítását, a FIDAE-t választotta szerződési helyszínül az Adria Airways, hogy aláírja és bejelentse, 2 darab Bombardier CRJ900 NextGen repülőgépet rendel flottája számára, a listaárakon számítva mintegy 92 millió dollár értékben.

Az Adria Airways a Magyarországgal szomszédos Szlovénia, ljubljanai székhelyű nemzeti légitársasága, amely 1961 márciusa óta működik, első Bombardier gyártmányú repülőgépét 1997-ben vette flottájába, amely napjainkban négy darab CRJ200 és CRJ900 mellett ugyancsak két darab újabb generációs CRJ900 NextGen-nel is rendelkezik.

Mark Anzur, az Adria Airways vezérigazgatója a géprendelés kapcsán elmondta, hogy a CRJ900 bizonyult a leghatékonyabbnak és leggazdaságosabbnak kapacitásaik növelésére, valamint a nagyobb gépek cseréjére azokon a vonalakon, amelyeken a töltöttségi mutatók nem indokolnak méretesebb típust.


A légitársaságnak a jelzett Bombardier gyártmányokon kívül ugyanis két darab Airbus A319 és egy darab A320-as is működik a gépparkjában. Az Adria nagyon elégedett a CRJ900-asainak működésével, költséghatékonyságuk és teljesítményük ideális választásnak bizonyult útvonalhálózatuk számára, ezért bővítik a flottát, miközben korábbi hírek szerint a kisebb méretű, kevésbé gazdaságos CRJ200-asok számát csökkenteni tervezik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az újonnan rendelt gépek választott konfigurációjáról egyelőre nem esett szó, a meglévő CRJ900 típusok viszont az Adria Airways flottainformációs tájékoztatója szerint két-osztályos elrendezésben 86 üléses kivitelben teljesítenek szolgálatot.

A 2010 óta Star Alliance légiszövetségi tag Adria Airways útvonalhálózata mintegy 20 európai várossal köti össze Szlovénia fővárosát. A társaság gépei közlekednek többek között Amszterdamba, Brüsszelbe, Londonba, Párizsba, Bécsbe, Prágába és Varsóba is. Budapesttel azonban nem kínálnak összeköttetést.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!