Megvan az első gép, így hamarosan indulhat a FlyVista, Grúzia legújabb low-cost légitársasága. Az Aerovista partnereként létrejött FlyVista Tbilisziből kínál majd közvetlen, döntően regionális jellegű járatokat a felállításra kerülő, keskenytörzsű gépekből álló flottájával.

A tervek szerint augusztusban induló új légitársaság már meg is kapta első repülőgépét, egy Boeing 737-300-ast (4L-AJC), amelyet a GECAS – GE Capital Aviation Services lízingcég finanszírozási konstrukciója biztosít.

A FlyVista által közölt fotó a flotta első gépéről. (Forrás: FlyVista) | © AIRportal.hu

A FlyVista által közölt fotó a flotta első gépéről. (Forrás: FlyVista)

A Classic szériából származó Boeing 737-es 1997-es gyártású, legelső üzemeltetője az Air New Zealand volt, amelynek flottájában egészen 2004 szeptemberéig működött. Utána a Freedom Air légitársaságé lett, de maradt ugyanabban, a ZK-NGA lajstromban, amivel 2005 áprilisától visszakerült egy rövid időre az Air New Zealandhoz. 2006 márciusától az Estonian Airnél teljesített szolgálatot egészen 2012 év elejéig miután letárolták és áprilistól az Air Onix üzemeltette, majd idén év elején ismét tárolták és így került most július 10-ével az újonnan felálló grúziai diszkont légitársasághoz, a FlyVistához.

A FlyVista az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett AeroVista, repülőgép-lízingeléssel, charter és flottamenedzsmenttel foglalkozó cégnek a partnereként áll majd ügyfelei szolgálatára. Az AeroVista egyébként Tbilisziben is rendelkezik saját fiókcéggel, AeroVista Georgia néven. Gépparkjuk Boeing 737-300/500 típusokból áll, de idén készülnek első Airbus A320-asaik átvételére. Céljuk a jelenleg mindössze három gépből álló flotta 2016-ra történő megháromszorozása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A FlyVista kiszemelt útvonalait illetően, noha a végleges menetrend még nem ismert, a honlapjukon közöltek szerint Moszkva, Almati, Kijev, Teherán, Isztambul, Baku, Minszk és egy közép-európai város, Prága is szerepel.

Budapestről, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről jelenleg nincs közvetlen, menetrendszerű légi összeköttetés Grúziával, de a Wizz Air márciusi bejelentése szerint a low-cost légitársaság szeptember 30-tól heti kétszer fog repülni a magyar főváros és Kutaiszi, a Fekete-tenger keleti partján fekvő ország második legnagyobb városa között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!