Leonov Péter közös megegyezéssel távozik a Malév vezérigazgatói pozíciójából, a légitársaság vezetését átmenetileg Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes látja el. Anatolij Ballo-t az Igazgatóság elnökének választották meg. A Malév Zrt. a 2009. január 27-re összehívott mai folytatólagos rendkívüli Közgyűlésén személyi kérdésekben születtek döntések.

Anatolij Ballo, a Vnyesekonombank alelnöke azt követően, hogy lemondott eddig betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, a Közgyűlés döntése értelmében az Igazgatóság tagja lett, majd a testület a közgyűlést követő ülésén az Igazgatóság elnökének választotta meg. Ugyancsak az Igazgatóság tagja lett Alexander Tikhomirov, a Vnyesekonombank munkatársa, aki húsz éve dolgozik a magyar-orosz gazdasági és pénzügyi kapcsolatok területén. Az orosz nyelv mellett tárgyalási szinten beszél magyarul és angolul egyaránt.

A Közgyűlés tudomásul vette és elfogadta, hogy Leonov Péter a mai nappal lemondott igazgatósági tagságáról, és közös megegyezéssel távozik a Malév vezérigazgatói pozíciójából. A légitársaság vezetését átmenetileg Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes látja el. A Malév igazgatósága megköszönve Leonov Péter leköszönő vezérigazgató munkáját jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy a légitársaság egy széles iparági tapasztalatokkal rendelkező új vezérigazgatót tudjon kinevezni.

A Malév Zrt. tőkerendezésének első lépéseként a Közgyűlés döntött a légitársaság alaptőkéjének 360 millió Ft-ra történő leszállításáról. Az alaptőke emeléséről a főtulajdonos AirBridge Zrt. még nem terjesztett elő javaslatot, mert tulajdonosi szerkezetének átalakítása – a tőkeemelésben résztvevő új befektető(k) bevonása – még nem fejeződött be. A folyamat lezárultával – akár a március 3-ra összehívott következő rendkívüli közgyűlést megelőzően is – a Vnyesekonombank készen áll a Malévnak az AirBridge Zrt.-n keresztül történő további finanszírozására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!