A SkyTeam, a világméretű légiszövetség, a mai napon bejelentette a SkyPriority bevezetését, amely egy sor egyedi megjelenésű elsőbbségi szolgáltatást egyesít és kínál Elite Plus kártyával rendelkező, valamint első és business osztályon utazó utasainak. A SkyPriority-t annak érdekében alakítottuk ki, hogy a szövetség által használt valamennyi repülőtéren közös és egységes színvonalú szolgáltatásokat nyújtsunk. A program bevezetése egyes csomóponti repülőtereken 2012 márciusában kezdődik és az azt követő néhány hónapban fokozatosan 800, majd 2013 elejére már 1000-nél is több repülőtéren kerül bevezetésre.

A SkyPriority célja, hogy minden tagunk egy közös és átlátható szolgáltatáscsomagot nyújtson valemennyi repülőtéri elsőbbségi szolgáltatás tekintetében. Az új megkülönböztetett arculat segíti utasainkat, hogy gyorsabban és egyszerűbben tájékozódjanak a repülőtereken. Továbbá az új közös program a repülőtéri személyzet számára könnyebbséget jelent a jogosult utasok felismerésében és a nekik való segítségnyújtásban is egyaránt.

A Delta Air Lines, a SkyTeam alapító tagja alkotta meg a SkyPriority márkát és 2010-ben vezette be termékét utazóinak. A projekt sikerének köszönhetően a SkyTeam a légiszövetségek közül elsőként vette át és foganatosítja a programot valamennyi jelenlegi és jövőbeni tagja részvételével a világ minden táján.

A SkyPriority szolgáltatásai:
 Elsőbbségi utasfelvétel
 Elsőbbségi csomagfeladás
 Elsőbbségi kiszolgálás a repülőtéri jegyirodákban
 Elsőbbségi átszálló pultok
 Elsőbbségi sorok az utasbiztonsági ellenőrzésnél (a repülőtéri infrastruktúrától
függően)
 Elsőbbségi beszállás
 Elsőbbségi csomag kiadás

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„A SkyPriority azon folyamatos erőfeszítéseinket igazolja, hogy az utasélmény növelése mennyire fontos számunkra. A epülőtereken való azonos színvonal és következetesség révén tovább egyszerűsítjük és gyorsítjuk a repülőtereken való átjutást.” Mondta Michael Wisbrun. „Ez az eddigi legnagyobb közös SkyTeam-projekt és kitűnően példázza, milyen szorosan működnek együtt tagjaink, hogy utasainkat még nagyobb előnyökhöz juttassák.”

A SkyPriority szolgáltatásait figyelemfelkeltően, könnyen megkülönböztethetően helyezzük el a világ minden táján repülőtereinken és ugyanezt a jelzést arra jogosult utasaink beszállókártyáján is elhelyezzük, hogy bármely repülőtéren azonnal felismerhetőek legyenek.

Minden tag légitársaságunk saját bevezetési munka- és időtervvel rendelkezik. Az első repülőterek, ahol találkozhatunk a közös SkyPriority programmal: Amszterdam, Atlanta, Guangzhou, Nairobi, Prága, Sanghaj és Tajpej lesznek. 2013 elejére a SykPriority már 1000 repülőtéren lesz elérhető. A kezdeti időszakot követően további SkyPriority elsőbbségi szolgáltatások kerülnek bevezetésre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!