Március 1-től Heike Birlenbach (47) a Lufthansa German Airlines európai értékesítési és szolgáltatási alelnöke – tájékoztatott a német légitársaság magyarországi képviselete.

A szakember korábban Münchenben a fedélzeti menedzsmentért (cabin management) felelt, új pozíciójában pedig Frankfurtból fogja irányítani a Lufthansa európai személyszállítási szervezetét, azon belül az értékesítést, a marketinget és a reptérüzemeltetést. Heike Birlenbach közvetlenül Jens Bischof kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek tartozik majd beszámolási kötelezettséggel, és a Lufthansa German Airlines igazgatóságának is tagja lesz.

Heike Birlenbach 1990 óta dolgozik a Lufthansánál. Idegenforgalmi és közgazdaságtani tanulmányi programja alatt többféle pozíciót is betöltött Frankfurtban, majd 1994-ben csatlakozott az értékesítési szervezethez, ahol egyebek mellett globális szinten irányította a kiemelt ügyfelek kezelését. 1999-ben európai marketingért és értékesítéstámogatásért felelős igazgatónak nevezték ki londoni székhellyel. 2002-től a légitársaság Benelux államokbeli szervezetét vezette Amszterdamból.

2006-ban Heike Birlenbach visszatért a Lufthansa frankfurti központjába, ahol a belföldi és európai szintű termékmenedzsmentért felelt, majd 2009-ben a Lufthansa Italia vezetőjeként Milánóba költözött. 2011-től mostanáig a Lufthansa müncheni divíziójánál a fedélzeti menedzsmentet, azon belül pedig a 4500 fős müncheni fedélzeti személyzet munkáját irányította, felelt a szolgáltatásminőségért, az oktatásért és a költségvetésért. Heike Birlenbach a kanadai McGill Universityn szerzett mesterfokozatú menedzsment diplomát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!