Dr. Angela Merkel a mai napon látogatást tett Frankfurtban a Lufthansa Csoportnál, hogy megnyissa a társaság új integrált forgalomirányító központját (Integrated Operations Control Center – IOCC), találkozzon a légitársaság gyakornoki programjának résztvevőivel, és részt vegyen egy Airbus A380 névadó ünnepségén – adta hírül közleményében a légitársaság.

Angela Merkel kancellár a „Deutschland” nevet adta a D-AIMN lajstromjelű Airbus A380 utasszállító gépnek. | © AIRportal.hu

Angela Merkel kancellár a „Deutschland” nevet adta a D-AIMN lajstromjelű Airbus A380 utasszállító gépnek.

Angela Merkel látogatása a Lufthansa új frankfurti forgalomirányító központjának ünnepélyes megnyitásával kezdődött. Az integrált irányítóközpont (IOCC) összehangolja egymással a Lufthansa frankfurti csomópontjának földi működését és a légi forgalom irányítását.

Az új központot Carsten Spohr, a Lufthansa Csoport vezérigazgatója és igazgatósági elnöke mutatta be a szövetségi kancellárnak. Az IOCC-ben műszakonként 160 fős személyzet felügyeli és irányítja a forgalmat, az utasok mozgását és a földi eseményeket éjjel-nappal.

Merkel kancellár ezután a Lufthansa Technik oktatórepülőgépén különböző szakmákat elsajátító gyakornokokat kereste fel az egyik hangárban. A mintegy 37 ezer főt foglalkoztató Lufthansa Csoport Hessen tartomány legnagyobb munkaadója, amely évente több mint 30 szakmában fogad fiatal gyakornokokat.

Egyedül az idén nyáron 250 gyakornok kezdte meg gyakorlati képzését a Lufthansa Csoport különböző vállalatainál – közülük 150-en Frankfurtban. A Lufthansa az idén 1400 frissen végzett vagy jelenleg még tanulmányait folytató légiutas-kísérőt vesz fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Angela Merkel szövetségi kancellár látogatásának csúcspontja egy Airbus A380 utasszállító névadó ünnepsége volt. Az ünnepségen a kancellár a „Deutschland” nevet adta a D-AIMN lajstromjelű gépnek, amely a 14. ilyen utasszállító a Lufthansa flottájában.

Miután pezsgővel felavatta a repülőgép törzsét, rövid köszöntőt mondott, majd Carsten Spohrral együtt aláírta a névadó oklevelet. A frissen keresztelt A380 „Deutschland” holnap, közép-európai idő szerint 10 óra 20 perckor indul útnak San Francisco felé.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!