Egy busz, és még egy utána. Ezeknek az ünnepélyes begurulásával mutatta be a megújulás és fejlődés jegyében ma a ferihegyi repülőtéren partnereinek és a meghívott sajtó képviselőinek a Malév Ground Handling a felújított VIP buszát, utaslépcsőit és legfőképp munkatársainak új formaruháit.

A régi és az új formaruha találkozása. Középen Erdődi Zoltán, az MGH vezérigazgatója. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A régi és az új formaruha találkozása. Középen Erdődi Zoltán, az MGH vezérigazgatója. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)
Az első busz a régi, a '90-es évek elején bevezetett Malév formaruhát viselő munkatársakkal. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az első busz a régi, a ’90-es évek elején bevezetett Malév formaruhát viselő munkatársakkal.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)
A rendezvényre az ACE hangárjában került sor. A képen látható sátor az ACE új mobil hajtómű javítója. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A rendezvényre az ACE hangárjában került sor. A képen látható sátor az ACE új mobil hajtómű javítója.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)
Majd a második, az új ruházattal. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Majd a második, az új ruházattal.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)
Az új VIP kisbuszt Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is megtekintette. Balra mellette Kolossa András, az MGH arculatért felelős menedzsere. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az új VIP kisbuszt Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is megtekintette. Balra mellette Kolossa András, az MGH arculatért felelős menedzsere.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A repülőgép karbantartással foglalkozó Aeroplex Central Europe (ACE) és a Malév Ground Handling (MGH) összefogásának eredményeként megvalósult felújított eszközök ünnepélyes bemutatójára az ACE hangárjában került sor, ahol az Aeroplex Kft. ügyvezető-, és egyben az MGH vezérigazgatói posztját is betöltő Erdődi Zoltán fogadta beszédével az egybegyűlt közönséget.

Amikor buszokról és utaslépcsőkről van szó még a kevésbé hozzáértők is elsőre tudják, hogy alapvető eszközök ezek egy repülőtéri kiszolgáló cég számára, de nagyon fontos, hogy az ügyfelek megelégedésére ezek a lehető legkiválóbbak legyenek. A mai nap egyértelműen az örömé, ezen kellékek elkészültének ünnepe volt, de azért arról semmiképp sem szabad megfeledkezni, hogy a Malév két évvel ezelőtti kiesése milyen súlyosan érintette az MGH-t is, és éppen ezért oly jelentős, hogy sikerült a megújulás útjára lépni.

Szemléltetendő mindezt a cég szimbolikusan visszarepítette a közönséget a kilencvenes évek elejére és Presser Gábor által komponált, mindenki által jól ismert Malév-zenére begördült az MGH eddig használt VIP kisbusza, amelyből az ugyancsak jól megszokott Maléves ruhában szálltak ki a munkatársak. Aztán másodikként begördült az új busz, amely exkluzívabb belső térrel, tágas bőrfotelekkel várja ezentúl utasait, és ebből már a vadonatúj formaruhába öltözött munkatársak jelentek meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új ruházat, amelynek alapötlete Kolossa Andrást, az MGH arculatért felelős menedzserét dicséri, hangsúlyos eleme a megújulásnak, mivel a Malév utoljára 1992-ben újította meg alkalmazottjainak öltözékét. Akkor egyébként a büszkén viselt francia Pierre Cardin tervezte formaruháról váltottak a magyar Borszéki Zita és Tankó Judit ruhakölteményeire, amelyek viseletével a Malév csődje után a mai napig az MGH üzemeltette reptéri várókban, vagy éppen a check-in pultoknál is találkozni lehet.

Azon túlmenően, hogy ennyi év elteltével érhetően időszerűvé vált a csere, volt egy másik meghatározó szempont is a frissítésben. A Malév Ground Handling ugyanis nemrég elnyerte a rövidesen a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre érkező, a világ egyik legjobb légitársaságának számító Emirates földi kiszolgálásának jogát, és az új formaruha az első menetrendszerű Airbus A330-200-as érkezésekor, vagyis október 27-én fog éles szolgálatban debütálni. A társaság dubaji járatának utasai lesznek az elsők, akiket már ebben a ruhában köszöntenek majd.

Az Emirates szélestörzsű Airbusa 278 utasférőhelyet kínál járatonként, business és economy osztályon, de mint azt ma sikerült megtudni, már decemberben várható, hogy még nagyobb gép, Boeing 777-es is érkezik Dubajból. A járatok napi rendszerességűek, ami komoly felkészültséget és odafigyelést igényel, ezért is elismerés az Emirates megbízás, mert a dubaji légitársaság csakis profikkal dolgozik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!