Mexikó feltörekvő low-cost légitársasága, az orosz gyártmányú Superjet 100-as első nyugati megrendelője 40 darab új generációs Airbus A320neo vásárlására írt alá szerződést.

A hamarosan, még ebben a hónapban 37. Airbus A320-asát számláló flottáját tovább bővítve 40 darab, új hajtómű opcióval kínált A320neo típust rendelt az Interjet légitársaság.

A 2005-ben alapított Interjet 7 éves fennállása óta Mexikó vezető belföldi légifuvarozójává nőtte ki magát, amellett, hogy kínálatukban számos külföldi, az Amerikai Egyesült Államokba, a Karib-térségbe és más közép-amerikai országba irányuló desztinációk is szerepelnek.


Az üzemanyag takarékos, Sharklet szárnyvégekkel szerelt A320neo gépekkel a légitársaság tovább folytathatja expanziós politikáját és útvonalhálózatába újabb célállomásokat rögzíthet.

Az Interjetnek a ma bejelentett megrendeléssel együtt összesen 45 darab A320-as típuscsaládba tartozó gépre van szerződése. A flotta jelenlegi gépeit 150 üléses kialakításban üzemeltetik. Annak bejelentését, hogy az A320neo-kat milyen hajtóművekkel rendelik későbbre ígérte a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Érdemes megemlíteni, hogy az Interjet az orosz gyártmányú regionális utasszállító típus, az SSJ-100-as első nyugati megrendelője. A vállalat először 2011 januárjában rendelt 15 darab Superjetet, majd idén júliusban 5 gépes opcióját fix megrendeléssé konvertálta. A mexikóiak flottája tehát összesen 20 darab SSJ-t fog számlálni.

Az első Superjet várhatóan 2013 márciusában érkezik meg Mexikóba. Az A320neo-k szállításainak idejéről egyelőre nem tett említést az Airbus közleménye.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!