Huszonöt darab Airbus utasszállító repülőgépre kötött vásárlási előszerződést a Kuwait Airways. A légitársaság és a gyártócég között létrejött megállapodás szélestörzsű és keskenytörzsű típusokat egyaránt tartalmaz.

Új generációs Airbus típusokkal készül fejleszteni flottáját a Kuwait Airways. A tíz darab Airbus A350-900XWB és tizenöt darab A320neo gépre kötött előszerződés további 5-5 példányra opciós vételi jogot is tartalmaz, méghozzá úgy, hogy a légitársaságnak mindkét gépcsalád esetében lehetősége van a nagyobb utasbefogadó képességű variánst, vagyis az A350-es esetében az 1000-es szériát, míg az A320neo esetében az A321-es új hajtóműopcióval kínált változatát választani.


A Kuwait Airwaysnél már jó ideje napirendben van új, gazdaságosan üzemeltethető géptípusok beszerzése. A légitársaság flottája többféle ma már kevésbé hatékony típust is számlál, úgy mint az Airbus A300-ast (5db), A310-est (3db), vagy az A340-300-ast (4db). A korszerű Airbusok beszerzése döntően ezeknek a típusoknak a cseréjét és nem utolsó sorban a versenyképesség, a szolgáltatási színvonal növelését szolgálja.

Amennyiben a vásárlási igény véglegesítésre kerül az európai gyártó 2019-ben kezdheti meg a szállításokat. Mivel ez még messze van a Kuwait Airways bérelt Airbus A330-asokkal törekszik növelni piaci szerepét és hatékonyságát, amelyet a térségbeli nagyok és a kisebb, de ugyancsak erőteljesen növekvő, leginkább low-cost modell szerint működő társaságok is igencsak megtépáztak az utóbbi időben. Sami Abdullatif al Nesif, a kuvaiti légitársaság vezérigazgatója szerint az új gépek tehát új stratégiát is kívánnak a hosszú távon fenntartható rentábilitás érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!