Airbus A350XWB és A320neo típusokra írt alá vásárlási szándéknyilatkozatot a dubai légi szalon mai második napján az újonnan induló Libyan Wings. Az észak-afrikai légitársaság jövő év elején két bérelt A320ceo-val készül megkezdeni üzemszerű működését, kezdetben charter járatokkal, de a hosszú távú tervekben menetrendszerű forgalom és járulékos cargo tevékenység is szerepel.

Az egyelőre előkészítés alatt álló Libyan Wings három darab Airbus A350XWB és négy darab A320neo, vagyis már az új hajtómű opcióval kínált és alapfelszereltségként Sharklet szárnyvégekkel ellátott keskenytörzsű repülőgépekre írt alá vásárlási szándéknyilatkozatot ma Dubaiban.

Azt egyelőre nem közölte a légitársaság, hogy az A320neo családból mely típusváltozatokra formált igényt, de a szélestörzsű A350-es esetében már most nevesítették, hogy a közepes torzshosszúságú 900-as szériáról van szó a szerződésben.


Wisam Al Masri, a Libyan Wings vezetője elmondta, hogy a beszerezni kívánt Airbusoknak kulcsfontosságú szerepük lesz abban, hogy társaságuk a térség egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb flottájával üzemeljen. Ezekkel az üzemanyag takarékos gépekkel a legmagasabb szintű kényelmet nyújthatjuk utasaink számára, mind a hosszú távú, mind a rövidebb, regionális útvonalakon, mindeközben előnyt húzva a legkedvezőbb üzemeltetési tulajdonságokból és környezeti teljesítményből – tette hozzá.

A Libyan Wings bázisrepülőtere a Tripoli nemzetközi repülőtér lesz, ahonnan a nemzeti légitársaság, az Afriqiyah Airways is működik, amely egyébként ugyancsak rendelkezik A350XWB rendeléssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!