Ma vette át első ATR 42-600 típusú regionális utasszállító repülőgépét a Precision Air Services. A tanzániai légitársaságnak ez az első új generációs, -600-as szériás ATR típusa abból a rendelésből, amelyet még 2011 decemberében adtak le.

A Precision Air Services a Kelet-Afrikában található Tanzániai Egyesült Köztársaság legnagyobb légitársaságaként működik. A vállalat tavaly decemberben 4 ATR 42-600-as, valamint 1 darab hosszabb törzsű 72-600-as típust rendelt az európai turboprop gyártól. Az első új generációs ATR gépük 5H-PWH lajstrommal áll forgalomba.


A második repülőgépet várhatóan még az idei év folyamán szállítja az ATR, míg a fennmaradó további két darab 42-600-ast 2013-ban állíthatja forgalomba a légitársaság. Az első 72-600-as pedig a tervek szerint 2014-ben csatlakozik a flottához.

Mire mind az 5 darab vadonatúj ATR típust átveszik, a Precision Air Services lesz Afrika legnagyobb ATR üzemeltetője. A flottában jelenleg 9 darab korábbi szériás ATR teljesít szolgálatot.

A Precision Air Services 1993 óta működik. A légitársaság Kenya, Uganda, Comore-szigetek, valamint Zambia és Kongó városaiba kínált regionális járatai mellett kiterjedt belföldi útvonalhálózattal is rendelkezik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!