A Párizsi Légi Szalon második napján vette át első ATR 72-600 típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépét az Avianca. A kolumbiai légitársaság még tavaly rendelt 15 darabot az európai gyártó új generációs típusából.

Az új ATR 72-600-asok a regionális flotta kiöregedett Fokker 50-eseinek és ATR 42-eseinek cseréjét szolgálják. A kolumbiai légitársaság 68 üléses kivitelben rendelte a 15 darab ATR-t. A 2012-ben kötött szerződés további 15 gépre opciós vételi jogot is tartalmaz, így igény esetén az utánpótlás is biztosított.


A nagy múltú légitársaság célja, fogy továbbfejlessze regionális útvonalhálózatát és azon belül kínált szolgáltatási színvonalát. Az első gépek belföldi útvonalakon állnak szolgálatba, később Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua és Costa Rica városaiba is az új ATR-ek repülnek majd.

Az ATR 72-600-as hatótávolsága teljes terheléssel 1665 km. Utasbefogadóképessége a székezéstől függően 68-74 fő. Meghajtásáról a Pratt&Whitney Canada PW 127M, egyenként 2750 lóerős hajtóműve gondoskodik. A típus hasznos terhelhetősége 7500kg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!