Két darab ATR 42-600 típusú utasszállító géppel modernizálja a PGA – Portugália Airlines által működtetett regionális flottáját a TAP Portugal, amely július 1-jén új járatot is nyit az Ibériai-félszigeten belül, Lisszabon és az észak-spanyolországi Oviedo városa között.

Új generációs ATR 42-600 turbolégcsavaros gépek érkeznek rövidesen a TAP Portugal regionális leányvállalataként működő PGA – Portugália Airlines légitársasághoz, amelyek a flotta jelenlegi Beechcraft 1900D típusait hivatottak váltani a kapacitás növelése érdekében.

Az új ATR-ek beszerzésével nemcsak a szállítható utasok száma növekszik a PGA – Portugália Airlines hálózatában, hanem a nagyobb hatótáv teljesítmény új útvonalak nyitását is lehetővé teszi, így július 1-jétől a portugál fővárosból, Lisszabonból már az észak-spanyolországi Asztúria tartományának székhelye, Ovideo is közvetlen elérhetőségbe kerül, még tovább szélesítve a TAP Ibériai-félszigeten belül igénybe vehető járatainak körét.

A PGA jelenlegi két Beechcraft gépe egyenként csak 19 utast vehet fedélzetére, míg az új ATR-ek már 46 utassal szállhatnak fel célállomásaik felé. Ovideo egyébként a TAP hálózatának nyolcadik spanyolországi desztinációja lesz, Madridot, Barcelonát (amelyek nemcsak Lisszabonból, hanem Portóból és Funchalból is elérhetők), Sevillát, La Coruñát, Bilbaót és Valenciát követően.

A TAP Portugal az elmúlt évben, 2013-ban 944000 utast szállított Portugália és Spanyolország között, amely 6%-os növekedés a 2012. évi teljesítményhez képest. A Star Alliance légiszövetségben működő portugál légitársaság Budapestre is üzemeltet járatokat, a nyári menetrendben heti nyolcszor lehet igénybe venni az Airbus A320-as gépcsaláddal működő közvetlen lisszaboni összeköttetést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!