Legújabb generációs ATR 72-600 regionális utasszállító típusból rendelt két darabot a berlini ILA légi szalonon az osztrák InterSky. Az első gépet már idén decemberben átveheti a német Friedrichshafen repülőtérről üzemelő légitársaság.

Két darab költséghatékony ATR 72-600 típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépre írt alá megrendelési szerződés a berlini ILA légi szalonon az osztrák InterSky légitársaság. Ezzel az InterSky lesz az első, amely osztrák felségjelzés alatt ATR típusokat állít szolgálatba.

Az ATR 72-600-as a turbolégcsavaros utasszállító repülőgépeket gyártó európai ATR legújabb generációs, 66-74 férőhelyes, 1665km hatótávú regionális típusa. A felsőszárny elrendezésű, valamint T-vezérsík kialakítású repülőgép meghajtásáról két darab, egyenként 2750 lóerős Pratt&Whitney 127M típusú hajtómű gondoskodik.

Az új ATR-ek beszerzése mintegy 47 millió dolláros üzletet jelent a gyártócég számára, amely az első gép átadását már idén decemberre vállalata. A második 72-600-as jövő év márciusában állhat szolgálatba.

Az InterSky jelenlegi flottájában három darab, kanadai gyártású Bombardier Q300-as teljesít szolgálatot, amelyek 50 utasférőhellyel rendelkeznek. A most megrendelt ATR-ekkel nemcsak korszerűsít, hanem kapacitást is növel a légitársaság, mivel az 72-600-asok 70 üléssel fedélzettel érkeznek a flottába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új gépek a légitársaság legfrekventáltabb berlini, valamint düsseldorfi útvonalain fognak üzemelni.

InterSky ATR 72-600 (Fotó: ATR)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!