Új generációs ATR 72 típusokra szerződött a Binter Canarias. Spanyolország kanári-szigeteki légitársasága hat darab 600-as szériás turbolégcsavarost rendelt a toulouse-i repülőgépgyártól.

A szigetközi forgalmat bonyolító Binter Canarias flottamodernizációs programját indította útjára a listaárakon számítva csaknem 150 millió dolláros rendelésével.

Az ATR 72-600 a gyártó jelenlegi legnagyobb teljesítményű típusa. Kabinja konfigurációtól függően 68-74 ülésesre székezhető, miközben egyenként 2750 lóerős Pratt&Whitney 127M hajtóműveivel maximálisan 1665 kilométeres hatótávolságra képes. A társaság egyelőre nem közölte, hogy milyen belső elrendezésben kívánja flottájába venni a típust.

A Binter egyébként az ATR repülőgépgyár egyik legrégebbi ügyfele. A légitársaság 1989 óta üzemeltet flottájában ATR típusokat, amelyekből napjainkban 17 darab teljesít szolgálatot, ezek döntő többsége az 500-as szériából származik.

Az első 600-asok a tervek szerint 2015-től érkeznek a céghez és emelik új szintre az utaskényelem mellett az üzemeltetési hatékonyságot is. Az Európai Regionális Légitársaságok Szövetsége 2013-ban az Év Regionális Légitársasága díjjal ismerte el a Binter Canarias tevékenységét, amely 2002 óta már önállóan folyik. Azt megelőzően ugyanis a Binter a nemzeti légitársaság, az Iberia tulajdona volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!