Két kelet-európai fővárosba, Varsóba és Prágába indít járatokat nyári menetrendjében a Milánó-Linatei repülőtérről az Alitalia. Az olasz nemzeti légitársaság keskenytörzsű Airbusaival repüli mindkét útvonalat.

A varsói útvonal március 30-án indul és hetente négyszer kínál majd összeköttetést, hétfőnként, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként.

A prágai vonal csupán szezonálisan fog működni, március 30-tól október 25-ig lehet igénybe venni heti háromszor, keddenként, csütörtökönként és szombatonként.

A járatokat a flotta Airbus A319, valamint A320-as típusai fogják teljesíteni, fedélzetükön kétféle, üzleti és turista komfortosztállyal.

Március végétől az Alitalia 12 repülőtérre fog közlekedni Milánó-Linatei bázisáról. Varsó és Prága mellett az olasz légitársaság Amszterdamba, Barcelonába, Brüsszelbe, Bukarestbe, Frankfurtba, Londonba (Heathrow és London City), Párizsba (Orly és Charles de Gaulle), valamint Bécsbe kínál még közvetlen járatokat. Budapest nem szerepel az innen elérhető célpontok között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tavaly decemberben az Alitalia mintegy 384 ezres utasforgalmat bonyolított a Linatei repülőtérről, amely közlésük szerint 9.1%-os növekedést jelent az előző évi, ugyanezen mutatóhoz képest.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!