Elindítja Budapest – Düsszeldorf (Weeze) járatát a Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága. Az új járat 2009. szeptember 21-től, kezdetben heti 2 alkalommal, hétfőn és pénteken közlekedik majd. A téli menetrendben a járatszám heti 3 alkalomra nő.

Budapest – Weeze a 40. új járat, amelyet az idei évben indít a Wizz Air. A bővítéssel a diszkont légitársaság igyekszik új lehetőségeket kínálni utasainak, akik száma az általános gazdasági recesszió ellenére dinamikusan tovább nő. Idén várhatóan 30 százalékkal több utas veszi igénybe a Wizz Air járatait, mint az előző évben. A 2009-re prognosztizált 7,5 milliót meghaladó utas-számmal a piacvezető diszkont légitársaság Közép-Kelet Európa legnagyobb légi utasszállítójává válhat, megelőzve valamennyi hagyományos légitársaságot is a térségben.

Az új járat célállomása, Weeze repülőtere Nyugat-Németországban a holland határ közelében, Düsseldorftól 80 km-re található. Repülőjegyek a Weeze-Budapest útvonalra 2009. július 13-tól, vagyis mától, már 5240 Ft-tól (egy irányba, adókkal és illetékkel együtt) foglalhatók a wizzair.com portálon. A repülőjegy-vásárlás mellett itt az utasbiztosítás, a szállásfoglalás és akár az autóbérlés is pár kattintással elintézhető.

A Wizz Air jelenleg 26 Airbus A320 repülőgépet üzemeltet 11 bázisról Lengyelországban, Magyarországon, Bulgáriában, Romániában, Ukrajnában és Csehországban. A légitársaság július 10-én vette át a 26. vadonatúj repülőgépet, amely Prágából fog majd üzemelni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!