Április elsején megkezdte üzemszerű működését az afrikai kontinens egyik új légi társasága, a Kenya Airways leányaként működő Jambojet. Az első járat Kenya fővárosa, Nairobi és az ország második legnagyobb városa, Mombasa között közlekedett.

A Nairobiból elérhető további belföldi célpontok között szerepel a Viktória-tó legnagyobb kikötővárosa, Kisumu és Eldoret is, mely 2100 méteres tengerszint feletti magasságával nem tartozik a pilóták kedvenc repülőterei közé.

A nemzetközi útvonalak később indulnak, a tervekben szerepel több afrikai nagyváros Nairobival való összekötése. Tanzániában három desztináció érintett ezek, Arusha, Dar es Saalam és Kilimandzsáró. Burundi fővárosa, Bujumbura, az ugandai Entebbe és Ruanda, fővárosa Kigali is a későbbi célpontok között szerepel.

Az első járatot teljesítő gép kapitánya Aquinói Birika és elsőtisztje Wanjiru Gichaga koktéllal ünnepelnek. (Fotó: Jambojet.com) | © AIRportal.hu

Az első járatot teljesítő gép kapitánya Aquinói Birika és elsőtisztje Wanjiru Gichaga koktéllal ünnepelnek. (Fotó: Jambojet.com)


A társaság három bérelt Boeing 737-300-assal indította tevékenységét, melyek függőleges vezérsíkját Afrikában élő állatok kültakarójának mintázata díszíti ezek a gepárd, a zebra és a zsiráf.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Kenya Airways leányának elindítása érthető folyamat része, hiszen a régióban egyre több fapados légi vállalat indul, amelyekre egyre nagyobb igény mutatkozik a lakosság és az Afrikába utazó turisták részéről. Az infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően, pedig a repülőterek is egyre felkészültebben állnak a gépek fogadására és kiszolgálására.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!