A kiadott menetrendnél néhány perccel korábban, ma délelőtt 11 óra után nem sokkal ért földet a 31R futópályán a Pegasus Airlines új Isztambul – Budapest járata. A második legnagyobb török légitársaság még soha nem indított menetrend szerinti járatot Budapestre, mostantól viszont heti négy alkalommal érkezik Boeing 737-800 típusú repülőgéppel.

FotóGaléria a járatnyitásról

A Pegasus Airlines nyitójáratának vízsugaras köszöntése. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Pegasus Airlines nyitójáratának vízsugaras köszöntése.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


A Pegasus Airlines gépeit a Menzies Aviation szolgálja ki Budapesten. A járat ma a 33-as állóhelyre parkolt.(Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Pegasus Airlines gépeit a Menzies Aviation szolgálja ki Budapesten. A járat ma a 33-as állóhelyre parkolt.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere (jobb szélen) és a nyitójárat személyzete, középen nyakkendőben Sebestyén Tamás.  (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere (jobb szélen) és a nyitójárat személyzete, középen nyakkendőben Sebestyén Tamás.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Budapest Airport járatnyitó tortája, ezúttal stílusosan az isztambuli Kék mecsetet szimbolizálva. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Budapest Airport járatnyitó tortája, ezúttal stílusosan az isztambuli Kék mecsetet szimbolizálva.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Ma délelőtt ismét egy új járatot és egyben egy új légitársaságot köszöntöttek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A török Pegasus Airlines alig másfél hónappal ezelőtt jelentette be, hogy járatot indít az isztambuli Sabiha Gökcen repülőtérről Budapestre. A légitársaság döntésével hetente újabb négy járattal erősödik a kínálat a Budapest – Isztambul viszonylaton.

A Pegasus hétfőn, szerdán, csütörtökön és vasárnap érkezik a magyar fővárosba. A fehér alapon jellegzetes piros flypgs.com feliratot viselő gépek menetrend szerint 11.20-kor érnek Budapestre, majd negyvenperces forduló után 12.00-kor indulnak vissza, hogy mintegy kétórányi út után helyi idő szerint 15.05-kor érkezzenek az isztambuli repülőtérre.

A Pegasus Airlines Törökország második legnagyobb légitársasága, amely jelenleg 52 gépes flottát üzemeltet (48 darab Boeing 737-800-as és 4 darab Airbus A 320-as) amellyel a tavalyi évben több, mint 16 millió utast szállítottak 97 célállomás között. A flottát a következő években a legújabb Airbus A320neo típusra váltja a török légitársaság, amiből eddig 75 darabra adtak le megrendelést.

„Mindig nagy öröm számunkra, ha egy új járattal bővül a kínálat a budapesti repülőtérről, az pedig mindig nagy siker, ha ezt egy új légitársasági partnerrel sikerül elindítani” – mondta el a Pegasus járat elindulásával kapcsolatban Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: „A már meglévő isztambuli járatok palettáját remekül egészíti ki a Pegasus Airlines kínálata és a menetrendje is. Isztambul nem csupán csodálatos turisztikai látványosság, hanem az egyre erősödő török gazdaság legfontosabb kereskedelmi központja is. A új járatok jól szolgálják a magyar-török turisztikai és gazdasági kapcsolatok erősödését.”

Magyar kapitánnyal érkezett az első Pegasus-járat

A Pegasus Airlines első Isztambul-Budapest-Isztambul járatának parancsnok pilótája Sebestyén Tamás, ex-SkyEurope kapitány volt. Az AIRportal.hu szerkesztősége Tamás előzetes meghívásának köszönhetően lehetőséget kapott a török Boeing 737-es repülőgép fedélzetén egy rövid beszélgetésre.

A pilóta 2010. óta repül a Pegasus kötelékében, egyből kapitányként helyezkedett el a légitársaságnál, az első külföldi pilóták közé tartozik a cégnél, azóta is a keménymag tagja. Mivel családjával Isztambulban él, így havi rendszerességgel nem látogat haza, de szemmel láthatóan örült a budapesti járatnyitásnak és annak, hogy ismételten Ferihegyen szállhatott le repülőgépével. A cikkhez kapcsolódó exkluzív galériában az Ő fényképei tekinthetőek meg, az első budapesti járatról.

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Sebestyén Tamás - Pegasus Airlines) | © AIRportal.hu

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotók: Sebestyén Tamás – Pegasus Airlines)

Köszönjük szépen a felvételeket Sebestyén Tamás kapitánynak!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!