700 millió forintot fizetett a sármelléki repteret üzemeltető két cég vagyonelemeiért Széles Gábor. Az elképzelések szerint a repteret üzemeltető Hévíz-Balaton Airport Kft.-ben továbbra is részt vesz az eddigi egyedüli tulajdonos hévízi önkormányzat, mivel 49 százalékos résztulajdonos marad.

Széles Gábor cége a SGH Aviation Hungary Kft. szintén ugyanilyen részben lesz tulajdonos, míg a Zalavári önkormányzaté lesz 2 százalék – adta hírül a Napi Gazdaság.

Az üzemeltető cég után reptér melletti területeket is megvásárol Széles. A 200 hektáros területre elővételi joga van Szélesnek 1 milliárd forinton meghatározott értéken, de ezt csak fokozatosan vásárolná meg.

Ezen a területen a repüléshez kapcsolódó beruházásokat indítanak hamarosan. Széles karbantartó bázist, festőműhelyeket említett, de elképzelhető, hogy légitársaságok itt tárolnák ideiglenesen forgalomból kivont gépeiket.

A végcél az, hogy a Hévíz-Balaton Airport egy úgynevezett minihub legyen, ahol kisebb flotta vagy flották állomásoznak. Nem saját légitársaságról van szól – cáfolta a korábbi híreket Széles – mert egy 3 gépes miniflotta üzembe állítása is 100 millió euróba kerülhet. Ugyanakkor befektetői érdeklődés tapasztalható egy ilyen flotta hévízi állomásoztatása iránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!