Június végén indulhat Litvánia új légitársasága, az Air Lituanica, amely az Estonia Air-rel szoros partnerségben már meg is kezdte jegyeinek értékesítését.

Az Estonia Air értékesítési csatornáin keresztül kezdett jegyárusításba az Air Lituanica – jelentette be Erikas Zubrus, az új litván légitársaság vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy hamarosan saját honlapjukon, közvetlenül is elérhető lesz a foglalási rendszer.

Litvánia nemzeti légitársasága, a Lithuanian Airlines (FlyLal) 2009 januárjában volt kénytelen beszüntetni működését miután a cég finanszírozhatatlanná vált. A balti állam elsőszámú légitársasága után hagyott űr betöltésére most az Air Lituanica tesz kísérletet.

Járataikat két Embraer E-Jet típuscsaládba tartozó repülőgéppel tervezik indítani. Az eddigi hírek szerint egy E-170-es az Estonia Air, míg egy E-175-ös a holland ECC Leasing flottájából érkezik majd a légitársasághoz.

Az első járat június 30-án indul Vilnius és Brüsszel között. Az útvonalat napi rendszerességgel készülnek teljesíteni. Július 8-tól Amszterdam, míg augusztus 5-től pedig Berlin kerül fel a desztinációk sorába. Amszterdamba szintén minden nap, de a német fővárosba csak hétfőnként, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként lesznek járatok. További, nyitó dátumokkal közölt célállomásról egyelőre nincs említés, ugyanakkor annyi már tudható, hogy a következő lépésben Prága, München és Moszkva kerülhet terítékre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Lituanica szándéka szerint mind az üzleti, mind a turista utazók igényeit ki szeretné szolgálni, ezért háromféle jegy-csomagot kínálnak járataikra: a legolcsóbb és leginkább a low-cost légitársaságok szolgáltatási köréhez hasonló EcoTravel mellett a hagyományos turista osztálynak megfelelő FlexiTravel és az üzleti utasok igényeit szem előtt tartó Club csomagok választhatók.

Az előzetes számítások és persze remények szerint az új légitársaság 2015-ig bezárólag már 13-16 saját útvonalat kínál majd és mintegy 500-600 ezer utast szállít éves szinten. Az Air Lituancia működése 1500 új munkahelyet teremt Litvániában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!