Új nemzetközi logisztikai központot épít a hollandiai Eindhovenben a TNT, a világ egyik legnagyobb expressz szállító vállalata. A vállalat stratégiája, hogy megerősítse európai hálózatát, amivel a hatékonyságot és a szolgáltatások minőségét kívánja javítani.

Eindhovenben már letették az alapkövét annak az új 6.350 négyzetméteres épületnek, amely az eddig használt, lényegesen kisebb, bérelt létesítményt helyettesíti majd. Az építkezés várhatóan 2015 júniusában fejeződik be. A központban helyet kap egy csúcstechnológiás szortírozó és rakodó berendezés, és a gépjárművek egyszerre 99 rámpán tudnak majd be- és kirakodni.

Az új logisztikai központ megépítése pozitív hatással lesz a termelékenységre, és javulnak az itt dolgozó 250 munkavállaló munkakörülményei is. A beruházás eredményeként a TNT még hatékonyabban tudja majd kezelni a csomagokat, amelyek száma az elmúlt időszakban alaposan megnövekedett. A központból, amely elsősorban az egészségügyi és a technológiai szektort szolgálja ki, közvetlen, napi járatok indulhatnak Liège-be, Arnhembe, Northamptonba, Párizsba és Zürichbe.

A vállalat Németországban is bővíti szolgáltatásait. Heti öt alkalommal indít járatot Hannoverből a TNT liège-i légiközpontjába valamint a dániai Billundba és a norvégiai Oslóba. Az útvonalakon Boeing 737-400 típusú gépek repülnek.

Hannoveren keresztül könnyen elérhető Észak-Németország, Hamburg, Bréma és Magdeburg. A naponta Liège és Hannover között közlekedő éjszakai járat lehetővé teszi, hogy a sürgős küldemények reggel 9 óra előtt a régióba érjenek. A repülők innen Dániába folytatják útjukat. A járattal – amelynek végpontja Osló – lehetővé válik a csomagok késői összegyűjtése az észak-német területről, így a TNT másnapi kiszállítást tud vállalni szerte Európában. Az új lehetőség többnyire a gépjárműipar és néhány más, szállítási időre érzékeny iparág számára lesz a legelőnyösebb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A TNT évek óta fejleszti hannoveri központját. 2012-ben a helyi irodák és közúti elosztóközpont költözött nagyobb területre a repülőtéren belül, ezzel biztosítva a közúti- és légiszállítás közötti gördülékeny együttműködést. A saját járatok működtetésével a TNT még több lehetőséget biztosít ügyfeleinek küldeményeik szállítására.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!